Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Τσάμπιονς Λιγκ: «Αφεντικό» Μπαρτσελόνα, όρθιος ο Αγιαξ

g_spor_bf1

Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους πήραν προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με 1-0 εκτός έδρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ...



οι «μπιανκονέρι» έβαλαν πολύτιμο γκολ στο 1-1 με τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας, παρά το γεγονός πως υστέρησε στο πρώτο ημίχρονο σε σχέση με τον Αγιαξ, δεχόμενη αρκετές ευκαιρίες, κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0 στο σκορ, χάρη σε ακόμη ένα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο (45΄) που με κεφαλιά «ψαράκι» «απάντησε» με εμπειρία στο ξέφρενο τέμπο του νεανικού Αίαντα. Στο β΄ μέρος, ο Αγιαξ βρήκε τρόπο να ισοφαρίσει με εντυπωσιακή ενέργεια του Βραζιλιάνου Νέρες, που με δεξί φαλτσαριστό σουτ έγραψε το 1-1 στο 46΄.

ΑΓΙΑΞ: Ονάνα, Βέλτμαν, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Ντε Γιονγκ, Σένε (75΄ Eκκέλνκαμπ), Βαν ντε Μπεκ, Νέρες, Ζίγιες, Τάντιτς.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ:
Σέζνι, Κανσέλο, Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Αλεξ Σάντρο, Ματουιντί (75΄ Ντιμπάλα), Πιάνιτς, Μπετανκούρ, Μπερναντέσκι (92΄Κεντίρα), Μάτζουκιτς (60΄ Κόστα), Ρονάλντο.

Η αναμέτρηση στιγματίστηκε από εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από τη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» πριν από την έναρξη του αγώνα, ανάμεσα σε οπαδούς του Αγιαξ και της Γιουβέντους, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 120 συλλήψεις! Οπαδοί της ιταλικής ομάδας έφεραν στην κατοχή τους πτυσσόμενα κλομπ, μαχαίρια, κατσαβίδια, αυτοσχέδια τσεκούρια και σπρέι πιπεριού. Για να περιορίσει την έκταση των επεισοδίων, η Αστυνομία έκανε χρήση αντλίας νερού και ο αγώνας ξεκίνησε και τελείωσε κανονικά.

Στο «Ολντ Τράφοντ», η Μπαρτσελόνα πέρασε από την έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νικώντας με 1-0 χάρη σε αυτογκόλ του Σο που προήλθε από τελική προσπάθεια του Λουίς Σουάρες μόλις στο 12ο λεπτό. Η Μπαρτσελόνα ήταν πιο πειστική από τους «κόκκινους διαβόλους», που είχαν κακή βραδιά.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. : Ντε Χέα, Γιανγκ, Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Σο, Πογκμπά, Μακτόμινεϊ, Φρεντ, Νταλότ (74΄ Λίνγκαρντ), Λουκάκου (68΄ Μαρσιάλ), Ράσφορντ.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Αρθουρ (66΄ Σ. Ρομπέρτο), Αλμπα, Μπούσκετς (93΄ Αλενά), Ράκιτιτς, Κουτίνιο (65΄ Βιδάλ), Σουάρες, Μέσι.

• Ο Χάρι Κέιν της Τότεναμ αναμένεται να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, μετά τον τραυματισμό στο πόδι κατά τη διάρκεια του προχθεσινού αγώνα με τη Σίτι.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου