Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Υπεγράφη η παραχώρηση του στρατοπέδου «Μπετεινάκη» στο δήμο Ηρακλείου



Την παραχώρηση μέρους του στρατοπέδου «Μπετεινάκη», από το Ταμείο Εθνικής Αμύνης προς τον Δήμο Ηρακλείου, αλλά και την αξιοποίηση του στρατοπέδου «Μαρκόπουλου» στα Χανιά...
 



υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και οι δήμαρχοι Ηρακλείου και Χανίων κατά την διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο δημαρχείο του Ηρακλείου Κρήτης.

Η έκταση που παραχωρείται προς αξιοποίηση στον δήμο Ηρακλείου είναι περίπου 14 στρέμματα και προορίζεται για την ανέγερση σχολείου, το οποίο θα καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της περιοχής του Καρτερού.

Στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου μεταξύ Χανίων και ΥΕΘΑ προβλέπεται η συγκρότηση επιτροπής στρατηγικής συνεργασίας, με συμμετοχή εκπροσώπων αμφοτέρων των συμβαλλομένων μερών, προκειμένου να καθορισθεί το ειδικότερο πλαίσιο αξιοποίησης του εν λόγω στρατοπέδου.

Επισημαίνεται ότι μετά από ενέργειες του ΥΠΕΘΑ έχει εγκριθεί η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2019 του έργου μετεγκατάστασης των Μονάδων/Υπηρεσιών του στρατοπέδου ‘’Μαρκοπούλου’’ στο στρατόπεδο ‘’Ραπτοπούλου’’ στα Χανιά.

Στην τελετή της υπογραφής παρευρέθησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο διευθυντής του Ταμείου Εθνικής Αμύνης αντιστράτηγος Αντώνης Κονδύλης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.




Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου