Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Μετά τον Μπεργκ ο Μακέντα

Μετά τον Μπεργκ ο Μακέντα | in.gr

Οσο ο Μάρκους Μπεργκ φορούσε την πράσινη φανέλα, το βάρος του σκοραρίσματος έπεφτε πάνω του. Σχεδόν όλο. Ο Μπεργκ έβαλε 65 γκολ...



(στο πρωτάθλημα) σε τέσσερα χρόνια παρουσίας εδώ, τη στιγμή που σε αυτή την τετραετία κανένας άλλος παίκτης του Παναθηναϊκού δεν έφτασε σε διψήφιο αριθμό γκολ.

Ο Σουηδός σημείωσε 15 γκολ την πρώτη του σεζόν (2013-14), ακολούθησαν 13 την επόμενη, 15 ξανά το 2015-16 και έφτασε στο… ταβάνι του τη σεζόν 2016-17, όταν τα 22 του γκολ έφεραν και την πρόταση και τα εκατομμύρια της Αλ Αΐν με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό.

Μια χρονιά πριν έρθει ο Μπεργκ στο «τριφύλλι», τη σεζόν 2013-14, κανείς παίκτης δεν είχε φτάσει διψήφιο αριθμό γκολ. Το ίδιο συνέβη και πέρσι, όταν ο Σουηδός αποχώρησε. Ο αριθμός «10» δεν μπήκε μπροστά από κανένα όνομα. Κάτι που κατάφερε ο Φεντερίκο Μακέντα.

Μπορεί να χρειάστηκε να φτάσουμε ως την τελευταία αγωνιστική, αλλά ο Ιταλός με τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στον Παναιτωλικό έφτασε τα δέκα τέρματα στο πρωτάθλημα (11 συνολικά στη σεζόν μαζί με το τέρμα το Κύπελλο κόντρα στον Παναιτωλικό). Συγκομιδή που μπορεί να μην είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά δεν τη λες και άσχημη. Και έχει τη σημασία της αν δούμε πως ο Παναθηναϊκός γενικά τα τελευταία χρόνια δε βρίσκει εύκολα γκολ από πολλούς παίκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου