Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Χτίζει νέους ποδηλατοδρόμους ο Δ. Τρικάλων

Χτίζει νέους ποδηλατοδρόμους ο Δ. Τρικάλων

Νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ στα μέτρα του "εναλλακτικού” Δήμου Τρικάλων, δίνει 7,765 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση της περιοχής με τη δημιουργία μεταξύ των άλλων...



 εκτεταμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ αφορά σε δράσεις που εντάσσονται στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων με τίτλο "Τρίκαλα–Μια ανοιχτή πόλη – Πρότυπο στις όχθες του Ληθαίου". Τα χρήματα προβλέπεται να κατευθυνθούν στην ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας και της Πλατείας Εθνικής Αντίστασης και στην ενοποίηση με την παρόχθια ζώνη.

Στην ανάπλαση της παρόχθιας ζώνης του Ληθαίου ποταμού, κατά μήκος της κοίτης του, εντός του σχεδίου πόλης. Στην περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση νότιας εισόδου πόλης. Στην επέκταση, αναβάθμιση πεζοδρομίων και δημιουργία κυκλικών κόμβων. Και στην ανάπλαση του δημοτικού Skate Park στον χώρο του Στρατοπέδου Παπαστάθη και στη δημιουργία πάρκου εναλλακτικών δραστηριοτήτων και η δημιουργία εκτεταμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων στο ΕΣΠΑ ανέρχεται σε 7.765.000 ευρώ. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας επιλεξιμότητας των δαπανών των προτεινόμενων πράξεων ορίζεται η 31/12/2023. Η ολοκλήρωση των προτεινόμενων πράξεων θα πρέπει να συντελεστεί έως την ως άνω ημερομηνία.

Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/από την 1η Αυγούστου έως την 28η Φεβρουαρίου του 2020. Η πρόταση υποβάλλεται στο ΟΠΣ ΕΣΠΑ από τον νόμιμο εκπρόσωπο του Δικαιούχου ή του κύριου Δικαιούχου [στην περίπτωση υλοποίησης της πρότασης έργου (πράξης) από πολλαπλούς Δικαιούχους] (ατομικός λογαριασμός χρήστη του νόμιμου εκπροσώπου).

Σε περιπτώσεις εγγράφων, για τα οποία δεν είναι τεχνικά εφικτή η ηλεκτρονική επισύναψη/υποβολή (π.χ. χάρτες,σχέδια, κλπ), ο δικαιούχος υποχρεούται να τα αποστείλει στην "Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας" εντός 10 εργάσιμων ημερώναπό την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης από τον Δικαιούχο.



Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου