Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

MotoGP Aragon: Νικητής ο Alex Rins με Suzuki



Αν πιστεύατε ότι τα είχατε δει όλα φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP τότε καλό είναι να δείτε τον αγώνα του Aragon.

Ένα ακόμα συναρπαστικό Grand Prix γεμάτο εκπλήξεις και έναν καινούριο νικητή για φέτος.

Ο Alex Rins ήταν εκείνος που κατάφερε να πάρει τη νίκη στην ισπανική πίστα έπειτα από έναν απίθανο αγώνα.

Ο Ισπανός αναβάτης της Suzuki, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε τον αγώνα από την 10η θέση κατάφερε να κάνει μια απίθανη εκκίνηση και να βρεθεί στην πρώτη στροφή στην 4η θέση.

Από εκεί και έπειτα διατήρησε έναν πολύ καλό ρυθμό και πριν τα μέσα του αγώνα βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα. Στους τελευταίους γύρους δέχτηκε την επίθεση του Alex Marquez αλλά κατάφερε να αντισταθεί και να πάρει τελικά τη νίκη.

Στη δεύτερη θέση είχαμε σίγουρα τον αναβάτη του αγώνα. Ο Alex Marquez πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και κατάφερε να φέρει την Repsol Honda στη 2η θέση.

Ο νεαρός Ισπανός είχε τον καλύτερο ρυθμό από όλους, έκανε μερικές πολύ δυνατές προσπεράσεις και βρέθηκε να διεκδικεί τη νίκη στα ίσια. Ένα λάθος στο τέλος του προτελευταίου γύρου του στέρησε ίσως τη νίκη, αλλά και η 2η θέση είναι πραγματικά εξαιρετική.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο επίσης πολύ δυνατός Juan Mir. Ο Ισπανός της Suzuki έδειξε γρήγορα ότι είχε καλό ρυθμό και μάλιστα πάλεψε για τη νίκη. Στους τελευταίους όμως 4 γύρους δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τους Rins και Marquez και έμεινε τελικά στην 3η θέση.

Είναι απίθανο πάντως το γεγονός ότι ολοκληρώνει το τριήμερο στην πρώτη θέση τη βαθμολογίας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια να βρίσκεται ένας αναβάτης της Suzuki στην κορυφή της κατάταξης.

Έναν αγώνα που σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει πραγματοποίησε ο Fabio Quartararo. Ο Γάλλος της Petronas Yamaha ξεκίνησε τον αγώνα καλά από την pole position, αλλά γρήγορα έδειξε πως σήμερα δεν θα ήταν η μέρα του.

Οι πόνοι από την πτώση του Σαββάτου δεν του επέτρεψαν να οδηγήσει όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει τον αγώνα στην 18η θέση χάνοντας την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Maverick Vinales με την εργοστασιακή Yamaha, ο οποίος οδήγησε τον αγώνα στους πρώτους γύρους, ενώ πίσω του έκλεισαν την εξάδα οι Taka Nakagami και Franco Morbidelli.

Ο Andrea Dovizioso με την Ducati έσωσε την παρτίδα τερματίζοντας στην 7η θέση και πλέον είναι 15 βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στη δεκάδα βρέθηκαν επίσης οι Crutchlow (Honda), Miller (Ducati) και Zarco (Ducati).

Επόμενος αγώνας στην πίστα πάλι του Aragon σε μία εβδομάδα.



Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου