Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Χαλκίδα: Καταδίωξη και σύλληψη για μεταφορά 11 κιλών ηρωίνης σε ειδική κρύπτη



Άνδρα που μετέφερε πάνω από 11 κιλά ηρωίνης με αυτοκίνητο καταδίωξαν και συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.


Η σύλληψή του, το μεσημέρι της Παρασκευής, ήταν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης κι αξιοποίησης πληροφοριών, βάσει των οποίων ο εν λόγω άνδρας προέβαινε στην προμήθεια ναρκωτικών από περιοχή της Αττικής, με σκοπό τη μεταφορά και διακίνησή τους στην περιοχή της Χαλκίδας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε εντοπίστηκε επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία. Στην προσπάθεια δινέργειας αστυνομικού ελέγχου, ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε, αλλά ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα, με σκοπό να διαφύγει.

Ακπλούθησε σύντομη καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του οχήματος.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες στο χώρο των αποσκευών του οχήματος και κατασχέθηκαν 22 συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους 11 κιλών και 134 γραμμαρίων.


ΕΛΑΣ

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 600 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4,5 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με δυνατότητα ζύγισης έως πέντε κιλών.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το όχημα, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Τώρα, με τη σε βάρος του δικογραφία, οδηγείται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.


Πηγή: naftemporik.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου