Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Φοβερός Giannis στο φινάλε, αλλά η τύχη ήταν με το μέρος της Βοστόνης (122-121 επί του Μιλγουόκι)



Το τυχερό τρίποντο του Τζέισον Τέιτουμ απέτρεψε μία επική ανατροπή για το ΜΙλγουόκι, που είχε σε τρομερή βραδιά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά...

 η χαμένη του βολή δεν έστειλε το ματς στην παράταση και η Βοστόνη πανηγύρισε (122-121).

Η πρεμιέρα των Μπακς στο ΝΒΑ συνοδεύτηκε με ήττα, ωστόσο, με την εικόνα που έδειξαν κι αν συνεχίζουν έτσι είναι βέβαιο ότι θα πρωταγωνιστήσουν και πάλι.

Με επί μέρους σκορ 62-36 από τα μέσα της δεύτερου έως τα τέλη του τρίτου δωδεκαλέπτου η Βοστόνη έδειχνε ότι θα έφτανε σε μία άνετη επικράτηση. Ωστόσο, με ηγέτη τον Grreek Freak τα «Ελάφια» ξαναμπήκαν γερά στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά ένα τυχερό τρίποντο με ταμπλό του Τζέισον Τέιτουμ στα 0.4" έγειρε την πλάστιγγα προς τη μεριά των Σέλτικς.

Καταπληκτική εμφάνιση των Τζρου Χόλιντεϊ - Κρις Μίντλετον σε κάθε τομέα του παιχνιδιού, καλό το πρώτο μέρος του Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο που κρατάει τον ρόλο του βασικού σούτινγκ γκαρντ, φοβερό δεύτερο μέρος από τους Τζέιλεν Μπράουν - Τζέισον Τέιτουμ για τους γηπεδούχους που είδαν τον Μάρκους Σμαρτ να έχει μόλις τρεις πόντους από βολές σε 38 λεπτά συμμετοχής, αλλά να κάνει συγκλονιστική δουλειά στην άμυνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Giannis δεν ξεκίνησε καλά το ματς, η άμυμα των «Κελτών» ήταν προσαρμοσμένη επάνω του, έκανε κάποια επιθετικά φάουλ και βγήκε εκτός ρυθμού. Όταν συγκεντρώθηκε στην 4η περίοδο πέτυχε 15 πόντους σε λιγότερο από έξι λεπτά για να μαζέψει τη διαφορά από το -16 (105-89) στους δύο (109-107), έδωσε στη συνέχεια το προβάδισμα στους Μπακς, όμως στο φινάλε ήταν άτυχος.

Ο Αντετοκούνμπο έπαιξε καλή άμυνα στον Τέιτουμ που αναγκάστηκε να πάρει ένα πολύ δύσκολο σουτ, το οποίο έβαλε με την βοήθεια του ταμπλό, πριν αστοχήσει στη βολή που θα έστελνε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο.

Σε 36 λεπτά είχε 35 πόντους από 10/18 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 6/8 βολές (άλλαξε και πάλι το στυλ του, επιστρέφοντας στην παλιά του εκτέλεση), 13 ριμπάουντ, δύο ασίστ, δύο μπλοκ, αλλά και πέντε φάουλ με επτά λάθη, κάνοντας όμως εκπληκτική δουλειά στην τέταρτη περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου