Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Βόβορας: «Κλειδί με Ζαλγκίρις η άμυνα»


Στην άμυνα που θα παίξει ο Παναθηναϊκός εναντίον της Ζαλγκίρις το βράδυ της Παρασκευής (11/12, 21:00), αλλά και στα...
 

 

κενά διαστήματα που έχει η ομάδα, εστίασε ιδιαίτερα ο προπονητής των «πρασίνων» Γιώργος Βόβορας στην καθιερωμένη συνέντευξη που παραχώρησε ενόψει του αγώνα με τους Λιθουανούς στο ΟΑΚΑ.

Το «τριφύλλι» ξεκινά το βράδυ της Παρασκευής με το πρώτο από τα τρία σερί εντός έδρας ματς που έχει να δώσει κι όπως είναι λογικό άπαντες στο τμήμα «ονειρεύονται» ισάριθμες νίκες, αρχής γενομένης από το ματς με την Ζαλγκίρις, προκειμένου ν΄ απομακρυνθεί η ομάδα ακόμη περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.

Σύμφωνα με τον προπονητή του Παναθηναϊκού τα «σημεία-κλειδιά» του αγώνα με τους Λιθουανού είναι η άμυνα και η βελτίωση των κενών διαστημάτων που ΄παρατηρούνται. Είπε χαρακτηριστικά:

«Το παιχνίδι του Μιλάνου τελείωσε, έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Παίζουμε με μια ομάδα που έχει πολύ μεγάλο κίνητρο καθώς προέρχεται από έξι σερί ήττες και καταλαβαίνουμε ότι έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη τη νίκη.

Άρα περιμένουμε ένα πολύ δυνατό ματς. Η Ζάλγκιρις είναι πολύ επιθετική ομάδα, προσπαθεί να ελέγξει την ρακέτα, έχει παίκτες με πολύ καλό drive και πρέπει να παίξουμε πολύ καλή προσωπική άμυνα. Θα πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, τη ρακέτα μας και την άμυνά μας μέσα στη ρακέτα» δήλωσε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε:

«Έχουμε πει από την αρχή ότι τα παιχνίδια είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ιδιαίτερα φέτος, ιδιαίτερα της εποχής του covid. Ένα απλό ταξίδι όπως είναι το Μιλάνο δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις.

Όμως γνωρίζουμε τις δυσκολίες και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτές. Το δύσκολο πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει με μια νίκη. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι το πρόγραμμα. Τώρα έχουμε ένας ματς που υπάρχει το πρέπει. Και το κίνητρό μας είναι πολύ μεγάλο. Και πρέπει να συνεχίσουμε την πρόοδό μας.

Πρέπει αν βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και να μην βλέπουμε πώς ήταν το πρόγραμμα. Για μας είναι ένα ματς που θέλουμε να το βλέπουμε σαν τελικό. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να παίξουμε για 40 λεπτά.

Η Ζάλγκιρις έχει τη δική της φιλοσοφία, δεν θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της είτε κερδίσει, είτε χάνει 10-20 πόντους. Θα παίξει με τον ίδιο τρόπο και αυτό την καθιστά πιο επικίνδυνη. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά.

Αυτό είναι το κλειδί για να πετύχουμε τον στόχο μας. Και δεν πρέπει να έχουμε συναισθήματα από μια κακή επίθεση να μεταφέρεται στην άμυνα. Πρέπει να μειώσουμε αυτά τα κενά διαστήματα ώστε να εξελιχθούμε και να κάνουμε περισσότερα πράγματα στα παιχνίδια.»

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Άαρον Γουάιτ, ο οποίος υποστήριξε: «Όποτε παίζεις με την Ζάλγκιρις γνωρίζεις ότι θα παλέψει και εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε. Κλειδί για κάθε ματς είναι η άμυνα. Αν κοιτάξεις την ομάδα μας, στα παιχνίδια που παίζουμε καλή και σκληρή άμυνα για 40 λεπτά έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε.

Στα ματς που χάσαμε δεν είχαμε καλή αμυντική εικόνα για 40 λεπτά, οπότε πρέπει να εστιάσουμε στην άμυνα. Νομίζω ότι όλα ξεκινούν από την άμυνα. Τα υπόλοιπα έρχονται μέσα από την τακτική και το πως θέλουμε να μαρκάρουμε συγκεκριμένους παίκτες τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου