Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Laptop ή Desktop; Ένα crash test ανάμεσα σε δύο ισχυρούς αντιπάλους.



Τα δεδομένα αλλάζουν, τα λογισμικά αναβαθμίζονται και οι απαιτήσεις σου ολοένα και αυξάνονται. Γι’ αυτό και ήρθε η στιγμή να αποσύρεις από το γραφείο σου...

τον παλιό σου H/Y ή το laptop και να τα αντικαταστάσεις με πιο εξελιγμένες versions, για να ενισχύσεις την απόδοσή σου σε εργασία και εκπαίδευση, αλλά και για να απολαμβάνεις στο full τη διασκέδαση που μπορούν να σου προσφέρουν. Αν και τα desktop αποτελούν μια πρώιμη και παγιωμένη μορφή υπολογιστικού συστήματος, τα laptop με την ανάλαφρη σχεδίαση και τη φορητότητά τους, είναι πλέον στην ίδια στάθμη προτίμησης με τη «σταθερή» εκδοχή τους. Κάνε scroll και έλα να ανακαλύψουμε αυτό που τελικά σου ταιριάζει!

Μανιακός ταξιδιώτης ή ορκισμένος «σπιτόγατος»;


Κατά την πραγματοποίηση της αγοράς σου δεν πρέπει να είσαι απερίσκεπτος. Οφείλεις να συνυπολογίσεις τόσο τις ανάγκες, όσο και τις συνήθειές σου. Αν λοιπόν ταξιδεύεις συχνά, είτε για λόγους εργασίας και σπουδών, είτε γιατί απλά θες να γνωρίσεις όλο τον κόσμο, χρειάζεσαι ένα φορητό υπολογιστικό σύστημα που θα χωρά στη βαλίτσα σου και θα σε κρατά σε επαφή με τους συνεργάτες, τους φίλους και την οικογένειά σου.

Αν πάλι δύσκολα θα σε συναντήσει κανείς στις αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου ή ακόμα και να περνάς τα σύνορα της περιφέρειας όπου μένεις, τότε το desktop ίσως έρχεται πρώτο στη λίστα των επιλογών σου. Με δυνατότητα build-to-order, αν ανήκεις στους πολύ απαιτητικούς χρήστες, προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες προτιμήσεις σου, αφήνοντάς σου το περιθώριο για επεκτάσεις και συνεχείς προσθήκες, που θα εκτοξεύσουν σταδιακά το επίπεδο παροχών που μπορεί να σου προσφέρει.



Φανατικός gamer ή χρήστης που περιορίζεται στα πολύ… βασικά;


Δίνεις τις πιο δυνατές «μάχες» στο σαλόνι σου; Αν ναι, τότε ένα desktop θα γίνει ο σύμμαχός σου σε κάθε gaming αποστολή! Παρά το γεγονός ότι πλέον πολλές εταιρείες έχουν λανσάρει laptop που προορίζονται για ισχυρές gaming αποδόσεις, ένα desktop αποτελεί μια πιο συνετή επιλογή για έναν κατά συρροή… gamer! Μπορείς να συνδέσεις πληθώρα περιφερειακών συσκευών, για να boost-άρεις τη μαχητικότητά σου. H προσθήκη peripherals φυσικά και υποστηρίζεται από το laptop σου, αλλά ταυτόχρονα θυσιάζει τη φορητότητά του. Επιπλέον, μπορείς να αντικαταστήσεις την κάρτα γραφικών του desktop σου, για να απολαμβάνεις πιο γρήγορες ταχύτητες και εναλλαγές σκηνών, χωρίς αλλοιώσεις και καθυστερήσεις. Μια ανάλογη κίνηση θα ήταν σαφώς δυνατή από το χρήστη ενός laptop, αλλά το κόστος είναι αρκετά «βαρύ» και συχνά απορρίπτεται, αφού ανεβάζει πολύ το κασέ αναβάθμισης της φορητής συσκευής.



Ουδέν μονιμότερο των… εξαρτημάτων ενός laptop!


Έχε κατά νου πώς ένα laptop διαθέτει σταθερά και μη εναλλασσόμενα εξαρτήματα. Συνεπώς, όπως το αγοράσεις, έτσι και θα μείνει μέχρι να το στείλεις για… απόσυρση! Η ίδια οθόνη, το ίδιο και απαράλλακτο πληκτρολόγιο, αλλά και κάθε τι που ενσωματώνει η φορητή αυτή συσκευή, θα παραμείνει το ίδιο μέχρι να πέσουν οι τίτλοι τέλους της λειτουργίας της. Αν λοιπόν ανήκεις σε εκείνους που ποντάρουν στις συνεχείς αλλαγές και τα ασταμάτητα upgrades, τότε είναι πολύ πιθανό να αποκλειστεί ένα laptop από τη wishlist σου. Αντ’ αυτού ένα σταθερό μηχάνημα, θα αποτελέσει μια πιο ταιριαστή -στο ζητούμενο- λύση.

Βάλε «κάτω» όλα τα δεδομένα, άνοιξε τα χαρτιά σου και σκέψου πολύ σοβαρά πριν πατήσεις το πλήκτρο «προσθήκη στο καλάθι»! Μπορεί το desktop ή το laptop που θα επιλέξεις να μην αποτελεί μια εφ’ όρου ζωής επιλογή, αλλά σίγουρα το σημαντικό είναι να απαντά σε όλες τις απαιτήσεις που αναμένεται να έχεις κατά την περίοδο χρήσης του. Σκέψου καθαρά, χωρίς βιασύνη, και κάνε την πιο συμφέρουσα για εσένα αγορά!



Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου