Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Οι New York Times έκαναν αφιέρωμα στον Γιακουμάκη που τρελαίνει τους Ολλανδούς



Τα όσα κάνει φέτος με τη φανέλα της Φένλο ο Γιώργος Γιακουμάκης, έχουν ως αποτέλεσμα να του κάνουν αφιέρωμα ακόμη και οι New York Times.


Ο Έλληνας επιθετικός αισιοδοξούσε ότι θα τα πάει καλά στην ολλανδική ομάδα αλλά τόσο καλά μάλλον δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος. Με 27 γκολ σε 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ο Γιακουμάκης έφτασε να διεκδικεί ακόμη και το Χρυσό Παπούτσι, ενώ έγινε και ο πρωταγωνιστής αφιερώματος των New York Times.

Το πασίγνωστο Μέσο διηγείται όλη την πορεία της καριέρας του πρώην φορ της ΑΕΚ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γκολ-τίτλου κόντρα στον Ολυμπιακό το 2018, υπογραμμίζοντας πως το βιογραφικό του Γιακουμάκη δεν… προειδοποιούσε για όσα θα έκανε στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Και κάπου εκεί, οι New York Times έβαλαν και έναν… αστερίσκο στην εκπληκτική σεζόν του Έλληνα επιθετικού, με τα όσα αναφέρουν για την Eredivisie, το πρωτάθλημα της Ολλανδίας.

«Το ολλανδικό ποδόσφαιρο έχει μία μακρά παράδοση με επιθετικούς που ξαφνικά έκαναν απίθανα πράγματα. Μερικές φορές, όπως στις περιπτώσεις των Φαν Νίστελροϊ, Σουάρες, Χούντελααρ ήταν προάγγελος μεγαλύτερων πραγμάτων. Και μερικές άλλες, όπως στις περιπτώσεις των Γιώργου Σαμαρά, Βίνσεντ Γιάνσεν ή του πιο διάσημου παραδείγματος, του Βραζιλιάνου Αλφόνσο Άλβες, δεν ήταν.

Μερικές φορές ο αριθμός των γκολ που πετυχαίνει ένας επιθετικός στην Eredivisie είναι αν όχι μία ψευδαίσθηση, τότε σίγουρα ένα τέχνασμα φωτός. Μερικές φορές η επιτυχία τους λέει περισσότερα για τις αδυναμίες του ολλανδικού ποδοσφαίρου, απ’ ό,τι γι’ αυτούς», αναφέρεται χαρακτηριστικά και η ιστορία έχει δείξει πως έτσι είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου