Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Ελάχιστες οι ζημιές στο σύστημα μετά την πρωινή επιθεώρηση - Πως γλιτώσαμε ένα γενικευμένο μπλακ άουτ

 Σχεδόν αλώβητο βγήκε από την πυρκαγιά στη Β. Αττική το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του ΑΔΜΗΕ, παρά το γεγονός ότι οι φλόγες...

πέρασαν κάτω από τους πυλώνες υψηλής και υπερυψηλής τάσης.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση στις γραμμές και τα λοιπά στοιχεία του συστήματος, που έδειξε ότι οι ζημιές ήταν ελάχιστες και μικρής σημασίας, κάτι που φάνηκε άλλωστε και από το γεγονός ότι τα ξημερώματα επανήλθαν σε λειτουργία τα κυκλώματα που είχαν βγει εκτός λόγω της πυρκαγιάς, του καπνού και των ρίψεων νερού από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Αν μη τι άλλο, φαίνεται ότι το σύστημα υψηλής τάσης ήταν, γενικά, σε βαθμό ετοιμότητας τέτοιο που επέτρεψε να μην έχουμε παρά μικρής έκτασης διακοπές ηλεκτροδότησης.


Ωστόσο η σημερινή ημέρα παραμένει κρίσιμη για το σύστημα ηλεκτροδότησης καθώς τα φορτία παραμένουν πολύ υψηλά λόγω του καύσωνα, ενώ ταυτόχρονα είναι εκτός οι μονάδες Μεγαλόπολη 4 και Λαύριο 1. Η ζήτηση αναμένεται να κυμανθεί κοντά στα χθεσινά επίπεδα, οπότε η αιχμή έφθασε στα 10.800 μεγαβάτ ενώ δεν αποκλείεται, ανάλογα και με το τι θα "δώσουν" τα αιολικά, να χρειαστεί μείωση του φορτίου σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες προκειμένου να καλυφθεί η κατανάλωση.



Πηγή: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου