Προσοχή στην κατανάλωση

Οι έγκυες γυναίκες και θηλάζουσες μητέρες θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση ωμών θαλασσινών, δεδομένου του κινδύνου τροφικής δηλητηρίασης , που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για το έμβρυο ή το μωρό.

Γενικότερα τα οστρακοειδή καλό είναι να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας καθώς είναι τροφές υψηλής διατροφικής αξίας.

Λόγω των πολλαπλών θετικών επιδράσεων που προσφέρουν στον οργανισμό μας, κρίνεται σωστό το σύνολο του πληθυσμού αλλά ειδικότερα οι γυναίκες και τα μικρά παιδιά να συμπεριλάβουν τα ψάρια ή τα οστρακοειδή στη διατροφή τους, με συχνότητα κατανάλωσης τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.