Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Ποιο μέρος της Κρήτης αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών που αγαπούν τη Φύση;



Με τη σφραγίδα της Unesco, τα Αστερούσια Όρη στην Κρήτη αναδεικνύονται ως ένας τους κορυφαίους προορισμούς φυσιολατρικού τουρισμού στη χώρα.


Πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες αποτελούν τα Αστερούσια Όρη στην Κρήτη, μετά και την ένταξη της νοτιότερης ελληνικής οροσειράς στο Παγκόσμιο Δίκτυο Περιοχών «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO ως απόθεμα Βιόσφαιρας. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, ο στόχος της περιφέρειας είναι τα Αστερούσια Όρη να αποτελέσουν ένα μοντέλο βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό όλο τον χρόνο, ενισχύοντας έτσι και τις συντονισμένες προσπάθειες που υλοποιεί η περιφερειακή αρχή για προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού αλλά και επέκταση της τουριστικής περιόδου στο νησί.


Τα Αστερούσια αποτελούν μια περιοχή που έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει ένα τοπόσημο ποιοτικού τουρισμού προσελκύοντας επισκέπτες κάθε εποχή του χρόνου, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, με το πολιτιστικό, ιστορικό και φυσικό αποτύπωμα της περιοχής να δημιουργεί τη βάση για την ανάπτυξη πολύπλευρων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Η περιοχή που εντάχθηκε στο δίκτυο της UNESCO αποτελεί μια έκταση 367 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία περιλαμβάνει, επτά αρχαιολογικούς χώρους, τρεις περιοχές Natura, χαράδρες, φαράγγια, βουνοκορφές, παραλίες, χιλιόμετρα μονοπατιών, πάνω από 192 καταγεγραμμένα είδη φυτών, μία εξαιρετική βιόσφαιρα σε απόλυτη αρμονία με την φυσική παρουσία, τους οικισμούς και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά. Παράλληλα, πέρα από τη χερσαία έκταση περιλαμβάνεται και μια τεράστια παράκτια έκταση, η λεγομένη ελληνική τάφρος, το βαθύτερο τμήμα της Μεσογείου, με σπάνια είδη (φυσητήρες, φώκιες μονάχους μονάχους, δελφίνια).


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου