Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Bike-friendly days: το Ρέθυμνο προωθεί το ποδήλατο



Ο Δήμος Ρεθύμνου αγαπά το ποδήλατο και το δείχνει έμπρακτα με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο τέλος του Απριλίου.


Ο εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητος πλέον με τη ρύπανση της ατμόσφαιρας και την κλιματική αλλαγή να γίνονται όλο και πιο έντονες και την ανάγκη για άσκηση, ευεξία και επαφή με τη Φύση επιτακτική. Το ποδήλατο είναι ένας ιδανικός τρόπος να γυρίσουμε μια πόλη και ταυτόχρονα να προστατέψουμε και το περιβάλλον και να ασκηθούμε και το Ρέθυμνο το γνωρίζει καλά αυτό. Γι’ αυτό και διοργανώνει μαζί με τη ΝΑΤΤΟΥΡ ΑΜΚΕ τις Bike Friendly Days από τις 26 μέχρι τις 30 Απριλίου 2022.


Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμος Ρεθύμνης είναι από τους πρώτους δήμους που έχει κερδίσει πιστοποίηση με το σήμα «BIKE Friendly Destination». Αυτό, σε συνδυασμό με τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας που ξεκινάει από την Κρήτη,έδωσαν την αφορμή για την καθιέρωση αυτών των ημερών, αφιερωμένων στο ποδήλατο, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την εναλλακτική και βιώσιμη μορφή κίνησης, την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενίσχυση και υποστήριξη του αθλητικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο των Bike Friendly Days, σας περιμένουν δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης σχετικά με το ποδήλατο, περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για ενήλικες και παιδιά, όπως μαθήματα και εκθέσεις φωτογραφίας με θέμα το ποδήλατο, διαδρομές γαστρονομικού, πολιτιστικού και εμπορικού ενδιαφέροντος, συζητήσεις ευαισθητοποίησης και ενημερώσεις για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του ποδηλάτη και πολλά ακόμη.


Πηγή: clickatlife.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου