Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

“Σαρώνει” την αγορά της Β. Μακεδονίας η EDS της ΔΕΗ – Κέρδισε 42 διαγωνισμούς σε ένα τρίμηνο



Νικήτρια σε 42 διαγωνισμούς για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας σε διάφορους φορείς της Βόρειας Μακεδονίας αναδείχθηκε η EDS, η οποία...

 εξαγοράστηκε τον Απρίλιο του 2018 από τη ΔΕΗ.

Με την εξαγορά να σηκώνει τότε πολύ συζήτηση και την πορεία της εταιρείας το αμέσως επόμενο διάστημα να μη μοιάζει να δικαιώνει τις προσδοκίες, το τελευταίο διάστημα η κατάσταση φαίνεται να έχει αλλάξει άρδην.

Είναι χαρακτηριστική ως προς αυτό η πρόσφατη αναφορά της οικονομικής ιστοσελίδας faktor.mk, σύμφωνα με την οποία η EDS επιστρέφει δυναμικά ως ηγέτιδα δύναμη στην ελεύθερη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Βόρειας Μακεδονίας.

Αφορμή για την αναφορά αυτή αποτέλεσε το γεγονός ότι η EDS κατόρθωσε, σε διάστημα λιγότερο των τριών μηνών, να κερδίσει 42 διαγωνισμούς από τους 64 στους οποίους συμμετείχε.

Αντικείμενο των διαγωνισμών ήταν η προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας σε υπουργεία, κρατικούς φορείς και ιδρύματα, σχολεία, μουσεία και δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους όρους των διαγωνισμών, σε όλες τις περιπτώσεις, η προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας θα γίνεται στις τιμές που διαμορφώνονται στο ουγγρικό χρηματιστήριο ηλεκτρικής ενέργειας, HUPEX.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου