Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Σε 9 Δήμους της Αττικής θα αναπτύξει δίκτυο FTTH η ΔΕΗ – Έτοιμη στις αρχές του 2023 η βασική υποδομή



Τέσσερεις επιπλέον Δήμους στην Αττικής, όπου θα αναπτύξει δίκτυο οπτικών ινών μέχρι το σπίτι του τελικού καταναλωτή (fiber-to-the-home – FTTH) αναζητά...

η ΔΕΗ, αφότου έχει ήδη βρει τους πέντε πρώτους κι έχει προχωρήσει τις σχετικές προεργασίες.

Κομβικό τμήμα του εγχειρήματος αποτελεί η κατάλληλη χωροθέτηση των λεγόμενων “σημείων παρουσίας” (Points of Presence – PoP), τα οποία περιέχουν όλους τους οπτικούς κατανεμητές (Optical Distribution Frames - ODF), πίνακες μικτονόμησης (Patch Panels) και καλωδιώσεις που είναι απαραίτητα για τη σύνδεση του δικτύου παθητικών οπτικών δικτύων (Passive Optical Network - PON) της ΔΕΗ με τα τερματικά οπτικών ινών των άλλων αδειοδοτημένων φορέων (μόνο για Παθητικές Υπηρεσίες), τον εξοπλισμό παρακολούθησης της ΔΕΗ και το τερματικό οπτικών ινών της ΔΕΗ για την προμήθεια των Ενεργών Υπηρεσιών στους άλλους αδειοδοτημένους φορείς.

Σε 5 από τους 9 συνολικά Δήμους της Αττικής που περιλαμβάνονται στους αρχικούς σχεδιασμόυς της ΔΕΗ το PoP έχει ήδη βρεθεί, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει ο καθορισμός τους για τους 4 άλλους.

Κάθε PoP θα εξυπηρετεί περίπου 70 χιλιάδες νοικοκυριά, P θα καλύπτει μια περιοχή με μέγιστη ακτίνα περίπου τα 8 χιλιόμετρα και θα σε βρίσκεται σε ακτίνα περίπου χιλιομέτρου από το PoP του ΟΤΕ.

Ο σχεδιασμός της ΔΕΗ προβλέπει ότι η ανάπτυξη των PoP στους 9 Δήμους θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2023.


Πηγή: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου