Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Guardian: Το ελληνικό νησί ανάμεσα στα 5 καλύτερα λιγότερο γνωστά στην Ευρώπη



Μια λίστα με τα 5 καλύτερα λιγότερο γνωστά νησιά της Ευρώπης δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες η διαδικτυακή έκδοση του βρετανικού...

 Guardian, με την Κάρπαθο να φιγουράρει στην κορυφή της.

Από τη Βαλτική μέχρι το Αιγαίο, οι συντάκτες του άρθρου συγκέντρωσαν πέντε όχι και τόσο δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μαγιόρκα ή η Μύκονος, προτείνοντας στους αναγνώστες μέρη που ναι μεν χαρίζουν απίστευτες στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς με φόντο το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, χωρίς ωστόσο την πολυκοσμία και τη βαβούρα των περισσότερο γνωστών προορισμών στην Ευρώπη.

Κάρπαθος: Στην κορυφή της Ευρώπης


Η Κάρπαθος, λοιπόν, ξεχώρισε στις επιλογές των συντακτών καταφέρνοντας να βρεθεί στην πρώτη θέση της λίστας. Το αφιέρωμα, πιο συγκεκριμένα, αναφέρει για το όμορφο νησί των Δωδεκανήσων ότι «οι επιβλητικές βουνοκορφές του νησιού που διαγράφονται πάνω στον καταγάλανο ουρανό, αποτελούν το δραματικό φυσικό σκηνικό για τις ερημικές παραλίες της Καρπάθου».

Το νησί, που συναντάται σε απόσταση 4 ωρών με το πλοίο από τη Ρόδο, σύμφωνα με το δημοσίευμα διαθέτει κάτι για όλους τους επισκέπτες του: από τις παραλίες του Μακρύγιαλου για windsurfing και την πρωτεύουσα Πηγάδια χαμηλών τόνων στα νότια μέχρι το απομακρυσμένο παραθαλάσσιο θέρετρο Διαφάνι και το παραδοσιακό χωριό Όλυμπος στα βόρεια.

Το μεγαλύτερο μέρος της είναι ορεινό, πράγμα που σημαίνει ότι οι δρόμοι (δεν υπάρχουν πολλοί) μπορεί να είναι απότομοι και στενοί, αλλά η θέα από τα μικροσκοπικά ορεινά χωριά είναι εντυπωσιακή.



Για τις παραλίες του νησιού ο Guardian αναφέρει: «Από την αμμώδη ακτή της Άπελλας που ξεχωρίζει για τους ψηλούς βράχους που την περικλείουν μέχρι τους πιο απομακρυσμένους όρμους του Διακοφτίου, η Κάρπαθος διαθέτει πληθώρα όμορφων παραλιών, μαζί με πολλές ταβέρνες με θαλασσινά που βρίσκονται σχεδόν μέσα στο νερό».

Όσον αφορά τη διαμονή στο νησί, ωστόσο, τα πολυσύχναστα Πηγάδια, προτείνονται, ως η ιδανικότερη επιλογή.

Η λίστα του Guardian συμπληρώνεται από τα νησιά Ίνισμορ στην Ιρλανδία, Φλόρες στις Αζόρες, Naissaar στην Εσθονία, Μαρέττιμο στην Ιταλία και Σίπαν στην Κροατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου