Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Χρυσώνει» τον Λέτο


Του ΚΩΣΤΑ ΓΟΥΛΗ
Η επέκταση του συμβολαίου του Σεμπάστιαν Λέτο για άλλα δύο χρόνια είναι μία από τις άμεσες προτεραιότητες (μαζί με τις ανανεώσεις των Νίνη και Χριστοδουλόπουλου) που έχει θέσει η πλευρά του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ με το που ολοκληρωθεί και τυπικά το deal της μεταβίβασης των μετοχών από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.
ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Χρυσώνει» τον Λέτο
Ο Σαουδάραβας επενδυτής και οι συνεργάτες του έχουν ήδη προχωρήσει στον καταρτισμό του πλάνου της επόμενης μέρας του «τριφυλλιού», στο οποίο -όπως είναι πολύ λογικό- έχει περίοπτη θέση ο Αργεντινός σούπερ σταρ και αναμφισβήτητος ηγέτης του φετινού Παναθηναϊκού.
Οπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, η πλευρά του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ έχει ζητήσει και έχει μάθει λεπτομέρειες για το τρέχον συμβόλαιο του Σέμπα το οποίο ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2014 κι έχει ήδη αποφασίσει με το που γίνει η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ να τον καλέσει μαζί με τον εκπρόσωπό του για να του προτείνει νέο συμβόλαιο έως το 2016 με αυξημένες απολαβές (στο νυν συμβόλαιο αμείβεται καθαρά με 1.120.000 ευρώ ετησίως).
Στις σκέψεις της πλευράς του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ είναι να μπει και μία ρήτρα αποδέσμευσης, αφού είναι δεδομένο πως, αν ο Λέτο συνεχίσει τις «οργιώδεις» εμφανίσεις του, δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν (ξανά) «Σειρήνες» από το εξωτερικό.
Για τον Αργεντινό άσο μίλησε χθες με αποθεωτικά λόγια και ο Βλάσσης Τσάκας, «φωτογραφίζοντας» τις σκέψεις της πλευράς του Σαουδάραβα επενδυτή. «Ο Λέτο είναι αυτό που λέμε πανδαισία. Παίκτης από άλλον πλανήτη, μπορεί να σου πάρει ένα παιχνίδι μόνος του.
Το σημαντικό είναι πως φέτος είναι και παίκτης ουσίας και παίκτης κερκίδας. Ο κ. Φερέιρα κατάφερε αυτόν τον παίκτη που ήταν πριμαντόνα να τον κάνει να παίζει για την ομάδα και συγχρόνως να ικανοποιεί και την εξέδρα με όσα κάνει στο γήπεδο. Είναι εκπληκτικός!».
Υπέγραψαν ρήτρα, ξεκινάει ο έλεγχος
Ραντεβού με τον Δημήτρη Γόντικα και τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ (και Νο 2 ιεραρχικά) Αλέξανδρο Παπαδοσπυριδάκη είχαν χθες το απόγευμα (στις 5) στα γραφεία του Παναθηναϊκού ο δικηγόρος του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ, Πάνος Πετρόπουλος, ο οικονομικός σύμβουλος του Σαουδάραβα επενδυτή, Αναστάσιος Μπερέτας, και ο νομικός εκπρόσωπος του Τζίγγερ, Λεωνίδας Γεωργόπουλος.
Αντικείμενό τους ήταν η σύνταξη και η υπογραφή των απαιτούμενων εγγράφων της ρήτρας εμπιστευτικότητας ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, προκειμένου να ξεκινήσει ο οικονομικός και νομικός έλεγχος της ΠΑΕ. Η πλευρά του πρίγκιπα πήρε στα χέρια της επίσης κάποια πρώτα στοιχεία και από σήμερα ξεκινάει και τυπικά ο έλεγχος, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη 18η Νοεμβρίου.
Συνωνυμία με τον δήμαρχο!
Ουδεμία σχέση με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής και πρώην πρόεδρο του Κεραυνού Κερατέας, Κώστα Λεβαντή, έχει ο υποψήφιος σύμβουλος του επόμενου ΔΣ του Παναθηναϊκού (εφόσον ολοκληρωθεί το deal με τον πρίγκιπα), που έδωσε το «παρών» την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, μαζί με τον Βλάσση Τσάκα. Πρόκειται για καθαρή συνωνυμία, το υποψήφιο μέλος είναι πρώην τραπεζίτης και καταρτισμένο άτομο σε οικονομικά ζητήματα, όπως υπογράμμιζε χθες και ο Τσάκας.
Στο μεταξύ, ο μέχρι πρότινος αντιπτέραρχος και αρχηγός ΓΕΑ, Βασίλης Κλόκοζας, που επίσης είδε το ματς με την ΑΕΚ, μολονότι δεν επιβεβαίωνε χθες την εμπλοκή του με την επόμενη μέρα της ΠΑΕ, είναι ένα από τα πρόσωπα που έχει καταλήξει η πλευρά του πρίγκιπα για το νέο ΔΣ.
Φεύγει αύριο για ενημέρωση
Ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη σχεδιάζει γι' αύριο ο Βλάσσης Τσάκας για προσωπικές του υποθέσεις. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο συνεργάτης του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ θα έχει συνάντηση με ανθρώπους του επενδυτή, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών, αλλά και για να προετοιμάσουν το έδαφος για την πριγκιπική άφιξη.
Ο Τσάκας σε χθεσινές δηλώσεις του στην ιστοσελίδα sportculture.gr τόνισε πως «τα χρήματα είναι ήδη έτοιμα να μεταφερθούν. Το μόνο που δεν είναι πρόβλημα είναι αυτό. Αυτό για εμάς είναι μια απλή τυπική διαδικασία» και πρόσθεσε για το θέμα του Σικαμπάλα: «Η μεταγραφή δεν είναι κλεισμένη, μέχρι να αναλάβουμε και να τεθεί η συγκεκριμένη μεταγραφή υπ' όψιν του κ. Φερέιρα. Εφόσον ο κ. Φερέιρα μας δώσει το πράσινο φως, θα γίνει».
Δεν θα πάει στο ντέρμπι ο πρίγκιπας
Παρά τις αρχικές σκέψεις που μεταφέρθηκαν από τον Βλάσση Τσάκα για παρουσία του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο ντέρμπι της 19ης Νοεμβρίου με τον Ολυμπιακό (ντέρμπι που συμπίπτει ημερομηνιακά με την άφιξή του στην Αθήνα), ο Σαουδάραβας επενδυτής δεν θα δώσει το «παρών» στο ελληνικό «clasico».
Κι αυτό διότι αφενός δεν θα έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών κι αφετέρου κρίθηκε πως θα ήταν προτιμότερο να μη δημιουργηθεί θέμα για τις προσκλήσεις και τα επιπλέον μέτρα ασφαλείας που θα χρειάζονταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου