Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Στον πρίγκιπα μέχρι τα Χριστούγεννα!



Προχωράνε οι διαδικασίες

Εάν μπορούσαν και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού να έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα το έκαναν!...
Όσο και παράξενο να φαίνεται, το πολιτικό σκηνικό στη χώρα άμεσα μπορεί να επηρεάσει και την τύχη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και στον Σαουδάραβα πρίγκιπα.

Το αποκλειστικό δημοσίευμα της Sportday επιβεβαιώθηκε. Το MoU όντως αναφέρει ότι μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία και η μεταβίβαση των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη στον Αλ Σαούντ, διαφορετικά η «δουλειά» χαλάει.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι τα πάντα να προχωρήσουν βάσει του χρονοδιαγράμματος που αναφέρεται στο MoU και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Σημαντικό στοιχείο, μάλιστα, είναι να πραγματοποιηθεί η αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο περί αγοράς των μετοχών και, πλέον, να μπορεί και φυσικό πρόσωπο εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναλάβει τις τύχες μιας ΠΑΕ.

Άρα, οι πολιτικές εξελίξεις –ειδικά από την στιγμή που υπάρξει απόφαση για την πραγματοποίηση εκλογών- ενδεχομένως να καθυστερήσουν, τις εξελίξεις στο τριφύλλι και φυσικά την επίτευξη της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η Sportday στο “MoU” αναφέρεται:

«Γενική Συνέλευση - 04.11.2011
Ολοκλήρωση των υποχρεώσεων ως 18.11.2011
Έμβασμα της Αρχικής Επένδυσης
σε τραπεζικό λογαριασμό (σύμφωνα
με τον όρο 3) ως 21.11.2011

Παράθεση του εγγράφου υποστήριξης ως 21.11.2011
Παράθεση των εγγράφων που αποδεικνύουν την κατάθεση της Αρχικής Επένδυσης ως 21.11.2011
Ολοκλήρωση του Due Diligence 22.12.2011»

3. Προαπαιτούμενοι Οροι
Η μεταβίβαση των Μετοχών θα εξαρτηθεί από την επιτυχημένη εκπλήρωση των παρακάτω όρων:

a) Ο Υποψήφιος Επενδυτής θα ενημερώσει τους Μετόχους γραπτώς ότι το due diligence έχει εκπληρωθεί από μέρους του

b) Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου θα συγκληθεί και θα αποφασίσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

c) Ο Υποψήφιος Επενδυτής θα καταθέσει την Αρχική Επένδυση σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του σε μεγάλη τράπεζα της Ελλάδος και θα παραθέσει διακήρυξη με την επιβεβαίωση της τράπεζας ότι η Αρχική Επένδυση θα παραμείνει "κλειστή" στον λογαριασμό μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την αύξηση κεφαλαίου και την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων όρων.

d) Οι παρακάτω ρυθμιστικές απαραίτητες προϋποθέσεις για την απόκτηση των Μετοχών από τον Υποψήφιο Επενδυτή θα ολοκληρωθούν:
i) Η άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού του άρθρου 69Α του Ν.2725/1999 θα ανακτηθεί και
ii) Η υποχρέωση των Μετοχών να προσφερθούν σε άλλους μετόχους σύμφωνα με τη Συμφωνία Μετόχων θα ολοκληρωθεί χωρίς την αποδοχή των προσφερόμενων πλευρών.

e) Η Αρχική Επένδυση θα καταβληθεί στο Σύλλογο

f) Ο Υποψήφιος Επενδυτής θα παραχωρήσει έγγραφο υποστήριξης από Τραπεζικό ή Χρηματοοικονομικό Ιδρυμα πρώτης τάξεως, ότι διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια για να συμμετάσχει σε περαιτέρω αύξησης κεφαλαίου με το ποσό των 55.000.000 ευρώ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια (2012 και 2013)».

«Οροι ακύρωσης
7.1 Αυτό το Υπόμνημα θα ακυρωθεί αν κάποιος από τους πληρωτέους όρους δεν εκπληρωθεί εντός του χρονικού διαστήματος που έχει οριστεί στο χρονοδιάγραμμα (όρος 4), εκτός αν συμφωνηθεί κάτι διαφορετικό από τις δύο πλευρές εγγράφως.
7.2 Σε περίπτωση ακύρωσης του Μνημονίου Συμφωνίας το κεφάλαιο της Αρχικής Επένδυσης θα βρίσκεται και πάλι στην διακριτική ευχέρεια του Υποψήφιου Επενδυτή».

Με την επιτυχημένη συνταγή!
Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα και στην χθεσινή προπόνηση έδειξε, ότι έχει καταλήξει στην ενδεκάδα του αγώνα με την ΑΕΚ, η οποία θα είναι και η ίδια με τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Με τους «βασικούς» και χθες αγωνίστηκαν οι : Καπίνο, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σιμάο, Κατσουράνης, Ζέκα, Κουίνσι, Κλέιτον, Λέτο.

Οι Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος, Ρούντολφ, έκαναν ατομικό πρόγραμμα και θα είναι εκτός αποστολής, όπως και ο Τοτσέ, που έκανε θεραπεία. Στη διάθεση του Φερέιρα θα είναι και ο Πετρόπουλος και ο Καραγκούνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου