Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ολική επιφυλακή για την επέτειο του Πολυτεχνείου


7.000 αστυνομικοί για αποτροπή επεισοδίων
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί θα είναι σε επιφυλακή για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων. Ηδη φέτος συμπληρώνονται 38 χρόνια από την εξέγερση.

Μάλιστα, όπως τονίζει η συντονιστική επιτροπή του εορτασμού σε ανακοίνωσή της, «38 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας τότε, για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται».

Για την επέτειο το υπουργείο Παιδείας, εξέδωσε εγκύκλιο για τα σχολεία. Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

- Οι σχολικές εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου. Την ημέρα αυτή, δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

- Μέλη των συλλόγων των εκπαιδευτικών και εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων θα διοργανώσουν στα σχολεία εκδηλώσεις και ομιλίες που θα ανταποκρίνονται στη σπουδαιότητα και τη σημασία των γεγονότων εκείνων των ημερών.

- Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που στις 17 Νοεμβρίου είναι απογευματινά, καθώς και τα ολοήμερα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια του πρωινού κύκλου, έπειτα από συνεννόηση των διευθυντών των αντίστοιχων συστεγαζόμενων σχολείων. Μετά τον εορτασμό, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα.

- Τα εσπερινά σχολεία, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά Λύκεια και οι απογευματινές Επαγγελματικές Σχολές θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου.

Προσλήψεις

Το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι, για το σχολικό έτος 2011-2012, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 61 εκπαιδευτικοί του κλάδου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ11-φυσικής αγωγής, για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011.

Στάση εργασίας

Δίωρη στάση εργασίας κήρυξε, για την ερχόμενη Τρίτη, η ΟΛΜΕ στο πλαίσιο της στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των καθηγητών στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η στάση θα είναι από τις 12:00 έως τις 14:00 για την πρωινή βάρδια και από τις 14:00 έως τις 16.00 για την απογευματινή.

Τα συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί για τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου και γίνονται, με αιχμή την αποτροπή των απολύσεων στο Δημόσιο και της διάλυσης των δημοσίων υπηρεσιών.
himaira.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου