Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Μειώνουμε τις τιμές, εάν…


Έως και 25% φθηνότερες τιμές σε σχέση με το 2011 θα προσφέρουν στους καταναλωτές τα νέα πακέτα Double Play με Internet και Ομιλία, που...
κατέθεσε προς έγκριση στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) την περασμένη Παρασκευή. Τα προγράμματα θα είναι διαθέσιμα όταν η ΕΕΤΤ το επιτρέψει.
Τα νέα τιμολόγια είναι αποτέλεσμα μείωσης του λειτουργικού κόστους, που η εταιρεία πέτυχε το 2011, τα οφέλη της οποίας ο ΟΤΕ επιθυμεί να μετακυλήσει πλήρως στους πελάτες του, σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο.
Ωστόσο, οι πελάτες του ΟΤΕ, παρά το αίτημα του Οργανισμού για μείωση των λιανικών τιμών, συνεχίζουν να πληρώνουν ακριβότερα τις υπηρεσίες του. Ο λόγος; Η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κατά την πάγια τακτική της, καθυστερεί να απαντήσει στα αιτήματα του Οργανισμού.
Πολύ περισσότερο που τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Επιτροπής Λεωνίδας Κανέλλος απουσίαζε στην Ινδία, προφανώς για να λάβει επιφοίτηση από τους σοφούς του ινδουισμού ή από κάποια ινδική θεότητα.
Ενδεχομένως, τώρα που επιστρέφει και από εβδομάδα θα πάει στο γραφείο του, ανανεωμένος μετά το ταξίδι, θα ζητήσει τα ρέστα από τους συναδέλφους του που καθυστερούν να απαντήσουν στον ΟΤΕ επί του αιτήματος για φθηνότερες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές.
Το πρόβλημα με τη λειτουργία και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί η ΕΕΤΤ, δεν είναι «φρέσκο». Άλλωστε, είναι «νωπές» οι δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Μιχάλη Τσαμάζ, ο οποίος σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα στο Reuters επεσήμανε τα προσκόμματα που θέτει στον Οργανισμό η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών.
«Ο ρυθμιστής έχει δημιουργήσει στον ΟΤΕ μεγαλύτερο πρόβλημα από ό,τι η οικονομική κρίση... Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν συμβαίνει με κανέναν άλλο ρυθμιστή στην Ευρώπη», είχε πει ο κ. Τσαμάζ μη μπορώντας να εξηγήσει τη στάση της ΕΕΤΤ.
«Από τη μια, ο ρυθμιστής χρησιμοποιεί τα μοντέλα τιμολόγησης με τρόπο που δημιουργεί μεγάλη διαφορά στις τιμές λιανικής από τον ανταγωνισμό, σαν να αποσκοπεί στο να προστατεύσει τους εναλλακτικούς. Από την άλλη, μας εμποδίζει να βγούμε στη λιανική. Οι ανταγωνιστές μας δεν έχουν τους πόρους για να επενδύσουν στο VDSL, oπότε ο ρυθμιστής καθυστερεί και εμάς από την εμπορική διάθεση στον τελικό καταναλωτή», δήλωσε χαρακτηριστικά. 
iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου