Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Στο Ηράκλειο η μεγαλύτερη μονάδα αφαλάτωσης

Στο Ηράκλειο η μεγαλύτερη μονάδα αφαλάτωσης
Η μεγαλύτερη μονάδα αφαλάτωσης στην Ελλάδα, εγκαινιάστηκαι στις 16.30 το απόγευμα. Η "Υδρομινωική", μέλος του ομίλου SYCHEM, ολοκλήρωσε το 2012 την επένδυσή της στην κατασκευή και λειτουργία μιας υπερσύγχρονης υβριδικής μονάδας αντίστροφης όσμωσης, συνολικής εγκατεστημένης δυναμικότητας 5.000 κυβικών πόσιμου νερού ανά ημέρα.
Η μονάδα διαθέτει, σήμερα, τη μεγαλύτερη δυναμικότητα πανελλαδικά, είναι ιδιωτική και μοναδική στο είδος της, χωροθετημένη μέσα στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου.
 Στο ιδιόκτητο βιομηχανικό κτίριο υψηλών προδιαγραφών, συνολικού εμβαδού 4 στρεμμάτων, συστεγάζονται η μονάδα αντίστροφης όσμωσης καθώς και το εργοστάσιο κατασκευής συστημάτων επεξεργασίας νερού και γεωθερμίας του ομίλου SYCHEM.

 
Η βιομηχανική μονάδα διαθέτει εξελιγμένο σύστημα τηλεματικής και ηλεκτρονικού ελέγχου που διαχειρίζεται το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας πόσιμου νερού που περιλαμβάνει γεωτρήσεις, δίκτυα μεταφορά 5 χλμ, αντλιοστάσια μεταπροώθησης, δεξαμενές και τρεις γραμμές παραγωγής. Η μονάδα είναι υβριδική καθώς το ακατέργαστο νερό χρησιμοποιείται για το γεωθερμικό κλιματισμό του βιομηχανικού συγκροτήματος.

www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου