Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Κρούσμα φυματίωσης σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας




Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές έπειτα από το πρωτοφανές γεγονός, εργαζομένου σε εστιατόριο, και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας, όταν διαπιστώθηκε ότι είναι φορέας φυματίωσης!


Ο εντοπισμός της ξεχασμένης ασθένειας και μάλιστα σε εργαζόμενο ο οποίος απασχολούνταν σε χώρο μαζικής εστίασης, εξυπηρετώντας δεκάδες ίσως και εκατοντάδες ανυποψίαστους πολίτες οι οποίοι έτρωγαν τα φαγητά που είχε προηγουμένως ετοιμάσει ο φυματικός.


Η σοβαρότητα της υπόθεσης αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής κινητοποιήθηκαν αμέσως. Αρμόδιοι υπάλληλοι υποβλήθηκαν σε προληπτικό έλεγχο με δερμοαντίδραση mantoux.


Από τους 18 εργαζομένους που ελέγχθηκαν, οι 9 βρέθηκαν με θετική mantoux και παραπέμφθηκαν για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο, του οποίου τα αποτελέσματα αναμένονται.


Στους εργαζομένους που βρέθηκαν αρνητικοί στον προληπτικό έλεγχο με δερμοαντίδραση mantoux, δόθηκε οδηγία, να λάβουν φαρμακευτική αγωγή για ένα μήνα προληπτικά.


Στους εργαζομένους που βρέθηκαν θετικοί στη δερμοαντίδραση mantoux, δόθηκε οδηγία να καλυφθούν προληπτικά με φαρμακευτική αγωγή όλο το συγγενικό τους περιβάλλον, καθώς και τα άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί τους.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου