Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ρίχνουν κατά πολύ τις τιμές στο Ηράκλειο


Με στόχο να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα των τελευταίων μηνών και να ανασάνουν οικονομικά, οι έμποροι του Ηρακλείου ετοιμάζουν δυναμική πρεμιέρα στις εκπτώσεις, με τα ποσοστά να κινούνται σε πρωτοφανή, για την ελληνική αγορά, υψηλά επίπεδα με το... καλημέρα. Οι έμποροι ρίχνουν τις τιμές έως και 70%, προκειμένου να πείσουν τους καταναλωτές να μπουν στα καταστήματά τους. Η «βουτιά» κατά 40%-50% που καταγράφει ο τζίρος, ο οποίος βρίσκεται σε πτωτική πορεία για τρίτη συνεχή χρονιά, προκαλεί ρίγη ανησυχίας στους λιανέμπορους.

Με την κίνηση στην αγορά να έχει πέσει έως και 40% σε σχεδόν όλους τους κλάδους κατά το πρώτο εξάμηνο, οι έμποροι βλέπουν ως μονόδρομο τη γενναία μείωση των τιμών κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, για να αναστρέψουν το κακό κλίμα που επικρατεί στην αγορά, λόγω της μείωσης στο εισόδημα των εργαζομένων και των αυξήσεων σε ΦΠΑ και ειδικούς φόρους κατανάλωσης.

Με τις γενναίες μειώσεις στις τιμές οι έμποροι θα προσπαθήσουν να διαφοροποιήσουν την περίοδο των εκπτώσεων από τους αλλεπάλληλους γύρους των προσφορών που κυλούν για δεύτερη συνεχή χρονιά. Μάλιστα, οι προσφορές κορυφώθηκαν από τις αρχές Ιουλίου, καθώς οι έμποροι - μικροί και μεγάλοι, αλυσίδες και πολυκαταστήματα- προσπάθησαν να ανακάμψουν από την κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων στο τρίμηνο Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου, που έφτασε ακόμη και το 50% για τα καταστήματα στην εκτός των τειχών πόλη του Ηρακλείου.

Τα ποσοστά των εκπτώσεων θα ξεκινούν από 30% και θα ξεπερνούν ακόμη και το 70% στις υπερπροσφορές, σε είδη ένδυσης, υπόδησης κ.ά.. Ωστόσο, εκπρόσωποι των εμπόρων καλούν τους καταναλωτές να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στις ταμπέλες που ενημερώνουν για «γενική εκποίηση» και «γκρέμισμα τιμών», καθώς ενδέχεται να κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις μεγάλων εκπτώσεων είτε οι αρχικές τιμές είναι πλασματικές, είτε τα προϊόντα είναι ελαττωματικά, είτε πρόκειται για προϊόντα «κράχτες» που πωλούνται σε περιορισμένες ποσότητες. Οι λόγοι για πραγματικές εκπτώσεις από τους εμπόρους, πάντως, είναι πολλοί, με κυριότερο αυτόν της μεγάλης μείωσης των εσόδων τους.

Πηγή: prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου