Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ποιος είναι πιο γρήγορος τρόπος να παγώσετε ένα ποτό; (video)



















Η ζέστη του καλοκαιριού είναι εδώ για τα καλά και είμαστε σίγουροι ότι δεν
 είμαστε οι μόνοι που αναρωτιόμαστε...




ποιος είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να παγώσουμε ένα ποτό topeiraxtiri.gr εψαξε τον τρόπο και σας τον παρουσιάζει...

Ας δούμε, λοιπόν, τις επιλογές που έχουμε και ποια είναι η πιο αποτελεσματική:

Ψυγείο

Ανάλογα με την αρχική θερμοκρασία, το πάγωμα των ποτών στο ψυγείο μπορεί να πάρει από 45 λεπτά έως 2 ώρες. Όχι αρκετά γρήγορη λύση, λοιπόν, όταν διψάμε!

Καταψύκτης

Για να επιταχύνετε τη διαδικασία, μπορείτε να τυλίξετε ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας γύρω από το ποτό της επιλογής σας και να το βάλετε στην κατάψυξη. Αυτό είναι σίγουρα πιο γρήγορο από ό,τι αν το βάζατε στο ψυγείο, καθώς χρειάζεται γύρω στα 20 λεπτά για να παγώσει. Και πάλι, όμως, 20 λεπτά είναι πολύς χρόνος…

Νερό με παγάκια

Αν βάλετε το ποτό σας σε ένα μπολ με νερό και παγάκια, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παγώσει γρηγορότερα από ό,τι αν το βάζατε στον καταψύκτη. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι ότι το νερό διευθύνει τη θερμότητα πιο εύκολα σε σύγκριση με τον αέρα.

Μετά, λοιπόν, από 8 λεπτά σε νερό με παγάκια, η θερμοκρασία του ποτού πέφτει αρκετά – όχι, όμως, τόσο ώστε να μας προσφέρει μια νότα δροσιάς…

Η Λύση

Το μυστικό είναι να προσθέσετε αλάτι στο νερό με τα παγάκια! Θα διαπιστώσετε ότι με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παγώσετε το ποτό σας πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο, καθώς το θαλασσινό νερό έχει χαμηλότερο σημείο πήξεως από το γλυκό νερό – με αποτέλεσμα το αλάτι να μειώνει τη θερμοκρασία του νερού!

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου