Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Μια καντάδα από 100 μαντολίνα στους δρόμους του Ηρακλείου (φωτογραφίες)

Μια καντάδα από 100 μαντολίνα στους δρόμους του Ηρακλείου (φωτογραφίες)

Ηράκλειο μιας άλλης εποχής θύμισε σήμερα το κέντρο που πλημμύρισε μουσικές και ήχους απο την καντάδα 100 μαντολίνων στους δρόμους και τα σοκάκια της πόλης.
 Η καντάδα ξεκίνησε απο την Ανδρόγεω λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα ενώ πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ Cretan Mandolin ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συναυλία από μικρά μουσικά συνολα μαντολίνου απο νέους και παλαιότερους καλλιτέχνες. 
 
 
kantada2
 
 
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με φόντο το φεστιβάλ που σκοπό έχει αφενός να καθιερωθεί ως θεσμός και αφετέρου να κερδίσει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες !
 
Έτσι, στις 5 Σεπτεμβρίου, όσοι διαθέτουν το μαντολίνο, από αρχάριοι ως επαγγελματίες, θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι της πόλης με στόχο τόσο τη διασκέδαση όσο και την κατάρριψη του σχετικού ρεκόρ. Αυτό ανήκει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, σε Γερμανούς με 382 μαντολίνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια προσπάθεια είχε γίνει και πέρσι αλλά δεν είχε στεφθεί από επιτυχία.

kantada3


H συναυλία Πινελιές πάνω σε λευκό χαρτί του Συνόλου Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Το ρεπερτόριο του Συνόλου περιλαμβάνει μουσικά θέματα από την παράδοση μας καθώς και έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών ενορχηστρωμένα σύμφωνα με τις ανάγκες του συνόλου.

kantada5

Η συναυλία απαρτίζεται από δύο μέρη: Το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο στους Κρήτες συνθέτες και το πολίτικο τραγούδι, ενώ το δεύτερο μέρος αφορά ένα σεργιάνι σε όλη την Ελλάδα με χαρακτηριστικές μελωδίες και τραγούδια.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου