Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΘ: Εγκαίνια, κινητοποιήσεις και δρακόντεια μέτρα ασφάλειας

ΔΕΘ: Εγκαίνια, κινητοποιήσεις και δρακόντεια μέτρα ασφάλειας

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας ανοίγει την αυλαία της σήμερα 77η ΔΕΘ με 3.500 αστυνομικούς να έχουν τεθεί επί ποδός εν όψει των κινητοποιήσεων που διοργανώνουν εργαζόμενοι και συνδικάτα.


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα τελέσει στις 10 το πρωί τα εγκαίνια της έκθεσης και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιρειών HELEXPO και ΔΕΘ.

Η παρουσία του στην έκθεση θα είναι σύντομη, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η καθιερωμένη ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου, ούτε η συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής.

Η αστυνομική παρουσία στην πόλη είναι πάντως μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, λόγω και της σύντομης παρουσίας του πρωθυπουργού στην έκθεση.

Προγραμματισμένες κινητοποιήσεις

Στις 12 το μεσημέρι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί πρόκειται να συγκεντρωθούν στην πλατεία του Λευκού Πύργου διαμαρτυρόμενοι για τις σχεδιαζόμενες περικοπές των αποδοχών τους, ενώ το κεντρικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στο ίδιο σημείο προγραμματίζει συγκέντρωση το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετέχει ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματος.

Ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση έχει προγραμματίσει κινητοποίηση για τις 6 το απόγευμα στο Συντριβάνι, ενώ την ίδια ώρα στην Καμάρα θα γίνει συλλαλητήριο από τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου