Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Μας τα χαλάει ο καιρός από σήμερα!




Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με παροδικές βροχές ή καταιγίδες στα ηπειρωτικά με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, στις Σποράδες και πιθανόν τοπικά στο Ιόνιο, περιμένουμε την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012. Τα φαινόμενα θα εστιάζονται κυρίως στα ορεινά, με πιθανότητα στη Στερεά και στην Πελοπόννησο να είναι τοπικά έντονα, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη.



Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 29 στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 29 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 31 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι και μετά το μεσημέρι τοπικά ισχυροί και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις. Ασθενείς μέχρι μέτριοι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.


Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας στα βόρεια και δυτικά, αλλά και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά δε θα ξεπεράσει τους 28. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί.


Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς. Ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Θερμαϊκό.


Αναλυτική πρόγνωση


Μακεδονία, Θράκη


Καιρος: λιγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα κυρίως ορεινά ηπειρωτικά .


Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ.


Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος


Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές η πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά .


Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 με βαθμιαία ενίσχυση στο Ιόνιο στα 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.


Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος


Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές αρχικά στην ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια και τις απογευματινές ώρες κατά τόπους και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στην Πελοπόννησο. .


Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά και νοτιά 6 με 7 μποφόρ.


Θερμοκρασία: από 18 έως 31 βαθμούς κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη


Καιρός: γενικά αίθριος.


Ανεμοι: βόρειοι 4 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι 6 τοπικά 7 μποφόρ.


Θερμοκρασία: από 20 έως 28 και στην Κρήτη τοπικά έως 31 βαθμούς κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα



Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια .


Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία το απόγευμα και από τα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.


Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου