Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Προβληματικά τα μισά σχολικά κτήρια, σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων του ΟΣΚ

Προβληματικά τα μισά σχολικά κτήρια, σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων του ΟΣΚ


Μόλις το 45,8% των σχολείων, δηλαδή λιγότερα από τα μισά κτήρια, έχουν κατασκευαστεί με το νέο αντισεισμικό κανονισμό, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ).

Το 25% των σχολικών κτηρίων είναι κατασκευασμένα πριν από το 1959, δηλαδή όταν δεν υπήρχε αντισεισμικός κανονισμός ενώ το 29,1% κατασκευάστηκαν μεταξύ 1960 και 1985, δηλαδή με τον παλαιό κανονισμό.

Όπως προειδοποιεί ο Σύλλογος, τα στοιχεία αυτά εγείρουν ερωτηματικά ως προς την ασφάλεια των κτηρίων και καθιστά επείγουσα την αντικατάσταση πολλών από αυτά, αναφέρει το ΑΠΕ.

Επιπλέον, το σωματείο των εργαζομένων επισημαίνει ότι το προσωπικό του έχει μειωθεί κατά 65% και η χρηματοδότησή του κατά 75% ενώ ζητεί την ενίσχυση του Οργανισμού με την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων και τριπλασιασμό της κρατικής χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με όσα έχουν εξαγγελθεί, ο ΟΣΚ θα συγχωνευθεί το προσεχές διάστημα με τις εταιρείες ΔΕΠΑΝΟΜ και ΘΕΜΙΣ σε έναν οργανισμό υπό την ονομασία «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ».

tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου