Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

O Έλληνας γράφει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό



Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε χθες (9/9) στην Monza, ο Ευτύχιος Έλληνας, κατά τη διάρκεια του GP3, του αγώνα που προηγείται της F1. Ο 20χρονος Ελληνοκύπριος πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητσιμού, με την ομάδα της Marussia Manor Racing.

Η επιτυχία του Έλληνα είναι μοναδική, αν αναλογιστούμε ότι στο ίδιο βάθρο λίγες ώρες μετά, ανέβηκαν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της F1, όπως οι Hamilton και Alonso. Ο 20χρονος αγωνίζεται με την Marussia στο πρωτάθλημα GP3, το τελευταίο σκαλοπάτι των οδηγών πριν από την μεταπήδηση στην Formula 1. Ο Tio όπως τον αποκαλούν, στον αγώνα του Σαββάτου είχε τερματίσει δεύτερος, πίσω από τον Daniel Abt της Lotus, ωστόσο μια μέρα μετά, στον δεύτερο αγώνα κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη.

Αυτή είναι σίγουρα η μεγαλύτερη επιτυχία της Κύπρου και της Ελλάδας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με τον Ευτύχιο Έλληνα να θέτει πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για μια θέση στην F1, τα επόμενα χρόνια.

Στην γενική κατάταξη του πρωταθλήματος GP3, ο 20χρονος Ελληνοκύπριος είναι όγδοος με 97 βαθμούς, με τον Mitch Evans της MW Arden να προηγείται με 151,5.
Δείτε εδώ την απονομή στην Monza, με τον Έλληνα στο πρώτο σκαλί του βάθρου 

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου