Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς τα Windows 8 θα σκοτώσουν τα Windows XP;

Πώς τα Windows 8 θα σκοτώσουν τα Windows XP;


Αναμφίβολα πρόκειται για το πιο αγαπημένο στους χρήστες λειτουργικό σύστημα της Microsoft, το οποίο μοιάζει αθάνατο.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η Microsoft έκρινε ότι ήρθε η στιγμή να δώσει στα Windows XP τη «χαριστική βολή».
Έτσι, με τον ερχομό των Windows 8 όποιος χρήστης θα επιθυμεί να κάνει υποβάθμιση του συστήματός του (downgrade) θα έχει μόνο δύο επιλογές, Windows 7 και Windows Vista. Τα Windows XP δε θα υπάρχουν σαν επιλογή.
Να διευκρινίσουμε ότι αυτό το προνόμιο θα το έχουν μόνο όσοι καταναλωτές αγοράσουν υπολογιστές με Windows 8 Pro, όπως είχε συμβεί αντίστοιχα και με τα Windows 7 Pro στο παρελθόν.
Τα Windows XP θα αφαιρεθούν από τη support list της Microsoft τον Απρίλιο του 2014, ενώ ούτε το καινούριο Office 13 θα τα υποστηρίζει.
Βέβαια, να μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του NetMarketShare, το 42,52% των συνολικών χρηστών της Microsoft είναι χρήστες XP και στο μεγαλύτερο ποσοστό πρόκειται για εταιρείες κι επιχειρήσεις, οι οποίες είναι πολύ πιθανό να μη θέλουν να κάνουν αναβάθμιση για πρακτικούς λόγους.
Κλείνοντας, να πούμε ότι η Microsoft έχει ξεκαθαρίσει ότι όποιος χρήστης θα θελήσει στο μέλλον να κάνει αναβάθμιση από παλαιότερη έκδοση των Windows στα Windows 8, θα μπορεί να το κάνει οποιαδήποτε στιγμή.
e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου