Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Συλλαλητήριο γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία της Κρήτης



Συλλαλητήριο, στο οποίο θα μετέχουν γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, πραγματοποιείται αύριο στο Ηράκλειο, ενώ σήμερα από τις 08.00 έως τις 11.00 το πρωί οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ απέκλεισαν τη γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων και εμπόδισαν την είσπραξη των 5 ευρώ για την εξέταση.

Με ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου στηρίζει την πανυγειονομική απεργία, η οποία οργανώθηκε από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών και τα Σωματεία Εργαζομένων των δύο νοσοκομείων της πόλης για αύριο, Σάββατο, με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων στον χώρο της υγείας που προκύπτουν από την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Καλεί τους γιατρούς να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και να παρευρεθούν αύριο, στις 10.00 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας.

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στο Βενιζέλειο

Η επίσχεση εργασίας των γιατρών σταμάτησε στο Πανεπιστημιακό, συνεχίζεται όμως στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, ενώ λόγω των κινητοποιήσεων έχουν αναβληθεί εκατοντάδες χειρουργεία και προγραμματισμένες επεμβάσεις.

Χανιά

Συλλαλητήριο οργανώνουν αύριο, στις 18.00 το απόγευμα, στην πλατεία Αγοράς η Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ. Χανίων και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων, σε συντονισμό με τους Ισπανούς και Πορτογάλους αγωνιζόμενους γιατρούς και εργαζομένους υγείας. Σύνθημά τους είναι «Να κρατήσουμε όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας - Να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία - Κανένας μόνος του στην κρίση», όπως ανακοίνωσε η Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ.. Χθες, ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων ανακοίνωσε ότι «συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις ενάντια στη διάλυση του Συστήματος Υγείας στη χώρα μας, ενάντια στην απαξίωση του γιατρού στην κοινωνία, ενάντια στην καταστροφή του κοινωνικού ιστού και του κράτους δικαίου. Συμμετέχει στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου που οργανώνεται από την ΕΓΕΣΥΧ και τον Σύλλογο Εργαζομένων του Γ.Ν.Χ., το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, στις 18.00 στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά. Όλοι οι υγειονομικοί στην πλατεία Αγοράς, για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας να κρατήσουμε όρθιο το Σύστημα Υγείας και την ελληνική κοινωνία».

Εργατικό κέντρο - ΑΔΕΔΥ

Παράλληλα, με χθεσινή ανακοίνωσή τους, το Εργατικό Κέντρο αλλά και η ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων καλούν τόσο στην αυριανή κινητοποίηση εργαζομένων στην Υγεία όσο και σε πανελλήνιο πανεργατικό συλλαλητήριο, στις 18.30 το απόγευμα, της ερχόμενης Δευτέρας 8 Οκτωβρίου, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Με την ανακοίνωσή τους «απευθύνουν ανοιχτή δημόσια πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους συλλογικούς και κοινωνικούς φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε όλους τους πολίτες που πλήττονται από τα εξοντωτικά και αναποτελεσματικά μέτρα των μνημονίων και τις παράλογες απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών».

Παρακολουθήστε σχετικό video της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ του Νομού Ηρακλείου


Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου