Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ξεσηκωμός των αγροτών για την κατάρρευση της Κρητικής γεωργίας




















Οργή, απόγνωση, ξεσηκωμός. Αυτό είναι το τρίπτυχο που συνθέτει το κλίμα στις τάξεις των αγροτών της Κρήτης, που βγαίνουν σήμερα στους δρόμους, σε μία κινητοποίηση που εκτιμάται ότι θα έχει "άρωμα" από τους ...


ξεσηκωμούς του αγροτικού κόσμου του νησιού, του πρόσφατου παρελθόντος. Τα τελευταία 24ωρα, στα κεφαλοχώρια της ενδοχώρας κυριαρχούσε αναβρασμός για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και βάζουν "ταφόπλακα" στον πρωτογενή τομέα, με αποτέλεσμα με το πρώτο φως της ημέρας να ξεκινήσουν κομβόι τα τρακτέρ των αγροτών για το Ηράκλειο, στην κινητοποίηση που οργανώνει η ΟΑΣΝΗ.

Οι αγρότες αναμένεται να συγκεντρωθούν αρχικά στα γραφεία της ομοσπονδίας και από εκεί θα κατευθυνθούν στην παραλιακή της πόλης και στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα νέα σκληρά μέτρα και τις δύσκολες ώρες που περνούν οι άνθρωποι του πρωτογενή τομέα στο νησί. Δεν πάει άλλο, ο αγροτικός κόσμος δεν μπορεί να επιβιώσει δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Ηρακλείου Γιώργος Τζωρτζάκης. Αγρότες από όλη την Κρήτη πιέζουν για ολομέτωπη σύγκρουση με την κυβέρνηση και καλούν τα αγροτοσυνδικαλιστικά όργανα του νησιού σε κοινό μέτωπο.

Όπως τόνισε ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Γιώργος Ντισπυράκης η κινητοποίηση αυτή θα είναι η αρχή και έπεται συνέχεια. Κανείς αγώνας δεν πάει χαμένος. Ήδη έχουν «πέσει» πολλές προτάσεις στο τραπέζι προκειμένου οι κινητοποιήσεις να κλιμακωθούν χωρίς να αποκλείεται τίποτα μέχρι αυτή την ώρα δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ρολά στα καταστήματα

Σε μία κίνηση συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών που σήμερα βγαίνουν μαζικά στους δρόμους προχωράει ο εμπορικός σύλλογος Ηρακλείου. Η αγορά της πόλης θα ... κατεβάσει ρολά την ώρα του συλλαλητηρίου, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στον αγώνα των αγροτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου