Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Το λιομάζωμα ...ταξιδεύει από την ενδοχώρα του Ηρακλείου στις κινεζικές τηλεοράσεις


Στόχος του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ είναι να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται όλη η διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου , από την συγκομιδή του καρπού μέχρι και το άλεσμα στο ελαιοτριβείο , και βέβαια να συνδυαστεί άμεσα με την κρητική διατροφή και την αξία της , η οποία έχει καταδειχθεί από πλήθος διεθνών ερευνών.


Στις οθόνες των κινέζικων τηλεοράσεων θα "πρωταγωνιστήσουν" σε λίγο καιρό ο Νιπιδιτός και τα Πάρτηρα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος ...

Συνεργείο του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού CCTV9 της Κίνας βρέθηκε στο Νιπιδιτό και σήμερα Σάββατο αναμένεται να συνεχίσει τα γυρίσματα στα Πάρτηρα, για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ που αποτελεί συμπαραγωγή με την Ελληνική Κρατική Τηλεόραση , στο πλαίσιο της Διακρατικής Συνεργασίας Ελλάδας -Κίνας.

Στόχος του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ είναι να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται όλη η διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου , από την συγκομιδή του κάρπου μέχρι και το άλεσμα στο ελαιοτριβείο , και βέβαια να συνδυαστεί άμεσα με την κρητική διατροφή και την αξία της , η οποία έχει καταδειχθεί από πλήθος διεθνών ερευνών.

Στους δημοσιογράφους του κινεζικού συνεργείου μίλησαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος , Ζαχαρίας Καλογεράκης, ενώ η κάμερα ακολούθησε και μία "τυπική ημέρα" ενός αγρότη της περιοχής, από τον ελαιώνα και το λιομάζωμα μέχρι και το τάισμα των ζώων .

Παράλληλα επισκέφθηκαν ένα σύγχρονο ελαιοτριβείο, προκειμένου να δείξουν πώς γίνεται τώρα η διαδικασία σύνθλιψης του ελαιόκαρπου και θα βρεθούν σε ένα παραδοσιακό στα Πάρτηρα για να παρουσιάσουν και τον τρόπο με τον οποίο γινόταν τα παλιά χρόνια

Για τις ανάγκες του ίδιου ντοκιμαντέρ, προκειμένου να τονιστεί το θέμα της κρητικής διατροφής, το συνεργείο από την Κίνα θα επισκεφθεί και κάποιους από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην περίφημη "μελέτη των 7 χωρών" , η οποία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα περίπου 13.000 άτομα που συμετείχαν στην μελέτη, 55χρόνια μετά βρίσκονται στη ζωή μόνο 29 και όλα κατοικούν στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου