Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Πλούσιο το εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου


Με εορταστικές εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Πέμπτη 13 του Δεκέμβρη με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και θα κορυφωθούν με την υποδοχή του νέου έτους στην καθιερωμένη "φιέστα" της πλατείας Ελευθερίας, ο Δήμος Ηρακλείου καλεί όλους τους δημότες να δώσουν το "παρών" στο πλούσιο πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει και φέτος.



Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Πέμπτη 13/12: Στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Ελευθερίας ο Μάνος Παπαδάκης διασκεδάζει το κοινό με ένα πρόγραμμα με έντεχνα ελληνικά τραγούδια. Στις 9 το βράδυ θα γίνει η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη. Θα ακολουθήσει συναυλία της φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου. Συμμετέχει ο Γιάννης Κασσωτάκης. Διεύθυνση Λ. Τζωρτζάκης. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί στις 10.15 το βράδυ με χορούς και τραγούδια από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα από τον Όμιλο Παιδείας και Πολιτισμού "Αετογιάννης".


Σάββατο 15/12: Στις 7 το απόγευμα στο Θεατρικό Σταθμό το τμήμα Θεατρικού Παιχνιδιού του Λυκείου Ελληνίδων παρουσιάζει το δρώμενο της Μάρως Θεοδωράκη σε διασκευή της Γεωργίας Πουλιού "Ο Καλικάτζαρος που φοβόταν το σκοτάδι". Είσοδος ελεύθερη. Στις 8.30 το βράδυ στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά κλασικού και έντεχνου Τραγουδιού. Θα ακουστούν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, μιούζικαλς, ντουέτα και κουαρτέτα των Mozart, Offenbach, Saint-Saens κ.ά.


Κυριακή 16/12: Στις 8 το βράδυ στο Θεατρικό Σταθμό η Ακαδημία Χορού Wendy May Timmons παρουσιάζει μια Χριστουγεννιάτικη Χορευτική παράσταση Κλασικού και Σύγχρονου Μπαλέτου με τίτλο "Οι καραμέλες του καρυοθραύστη". Είσοδος ελεύθερη. Την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι στη Βασιλική Αγ. Μάρκου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έργα Ελλήνων Συνθετών για Δυο Πιανα. Λίλυ Δάκα, Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου (Πιάνο) Αντί εισιτηρίου ζητάμε από τους θεατές μας τρόφιμα μακράς διάρκειας για να προσφερθούν στον Ξενώνα για την κακοποιημένη γυναίκα και το παιδί.


Δευτέρα 17/12: Στις 8.30 το βράδυ στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου θα πραγματοποιηθει μουσικοποιητική βραδιά με το Μουσικό Σύνολο "Νόστιμον Ήμαρ" με τίτλο «Σαν να΄χαν ποτέ τελειωμό τα πάθια και οι καημοί του κόσμου..." Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μινως Σωμαράκης.


Τρίτη 18/12: Στις 8.30 το βράδυ στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου. Διευθύνει ο αρχιμουσικός κ. Λεωνίδας Τζωρτζάκης.


Τετάρτη 19/12: Στις 8.30 το βράδυ στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου χριστουγεννιάτικη συναυλία του φωνητικού συνόλου "Μέλισμα", με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.


Πέμπτη 20/12: Στις 8.30 το βράδυ στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου χριστουγεννιάτικη συναυλία με τις χορωδίες: Μικτή Δήμου Ηρακλείου, Χορωδία Δήμου Αρχανών και Αστερουσίων και Χορωδία Πανεπιστημίου Κρήτης.

Διευθύνουν: Γιάννης Κιαγιαδάκης, Γιάννης Ιδομενέως και Μανώλης Κανακάκης.

Παρασκευή 21/12: Στις 8.30 το βράδυ στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου χριστουγεννιάτικη συναυλία με την Μικτή και Παιδική - Νεανική Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου με τίτλο "Κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες θυμάμαι". Αφήγηση - Κατερίνα Βρέντζου. Πιάνο- Νίκος Βλαζάκης. Καλλιτεχνική Διεύθυνση - Λένα Χατζηγεωργίου.
Σάββατο 22/12: Η UΝΙΜΑ Κρήτης παρουσιάζει το πολυθέαμα για παιδιά "Οι καλικάτζαροι και το αλκοτέστ" Πρόκειται για μια χριστουγεννιάτικη κωμωδία με κούκλες, μοντέρνες σκιές και μαύρο θέατρο. Ώρα έναρξης παραστάσεων 5 και 6.30 το απόγευμα στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Είσοδος Ελεύθερη. Την ίδια μέρα στις 8 το βράδυ στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου το φωνητικό σύνολο ΘΑΛΗΤΑΣ του μουσικού συλλόγου «Απόλλων» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ασυνόδευτης χορωδιακής μουσικής από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιώργος Καλούτσης.


Κυριακή 23/12 Στις 8.30 το βράδυ στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου ο Βαγγέλης Σαμαράκης και η Μουσική Συντροφιά του παρουσιάζουν την μουσικοποιητικη βραδιά με τίτλο «Μεσ' τη νύχτα ένα πιάνο...». Είσοδος 8 ευρώ.


Δευτέρα 24/12: Στις 6 το απόγευμα στο Θεατρικό Σταθμό η Θεατρική Ομάδα «Σχήμα 7» παρουσιάζει το έργο για παιδιά.
«Ο Σκανδαλιάρης Υπηρέτης» μια θεατρική διασκευή για μικρά και μεγάλα παιδιά βασισμένη στο κείμενο του Κάρλο Γκολτόνι. Σκηνοθεσία: Κώστας Μεταξάκης. Είσοδος: 6 ευρώ. Την ίδια μέρα στις 7 το απόγευμα στον προαύλιο της Βασιλικής Αγ. Μάρκου θα ακουστούν χριστουγεννιάτικες μελωδίες και μάλαντα με την Φιλαρμονική του Δήμου και Χορωδίες της Πόλης.


Πέμπτη 27:12: Στις 8.30 το βράδυ στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου τα μουσικά σχήματα της Ε.Λ.Μ.Ε Ηρακλείου παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στο Μίμη Πλέσσα. Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Κώστας Παπαδάκης. Είσοδος Ελεύθερη. Την ίδια μέρα στις 8.30 το βράδυ στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου με τη συμμετοχή της Κρητικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Νίκου Αντωνακάκη. Είσοδος Ελεύθερη.


Παρασκευή 28/12: Στις 6 το απόγευμα στον Θεατρικό Σταθμό τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δ. Ηρακλείου παρουσιάζουν Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, τραγούδια και κάλαντα. Τίτλος της συναυλίας "Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά". Είσοδος ελεύθερη.


Σάββατο 29/12: Στις 8 το βράδυ στο Θεατρικό Σταθμό η Εταιρεία θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση του έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Ο Αμερικανός" σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Θανάση Σαράντου.


Mε την υποστήριξη του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης Είσοδος 12 ευρώ και μειωμένο 8 ευρώ. Την ίδια μέρα στις 8.30 το βράδυ στην Βασιλική Αγίου Μάρκου θα πραγματοποιηθεί βραδιά πιάνου Στέλλα Κούκου-Άννυ Μαρκοδημητράκη.


Κυριακή 30/12: Στις 8 το βράδυ στο Θεατρικό Σταθμό συνεχίζεται η παράσταση ο Αμερικανός. Στις 8:30 το βράδυ θα ακολουθήσουν Χριστουγεννιάτικα κάλαντα Μικράς Ασίας και Ελλάδας από τον Σύλλογο Μικρασιατών Κρήτης "Άγιος Πολύκαρπος" στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Εύα Κουτσογιαννάκη.




Καλωσόρισες 2013!!!
Το πάρτι για την υποδοχή της νέας χρονιάς θα γίνει και φέτος στην Πλατεία Ελευθερίας. Το "πάρτι" για το καλωσόρισμα του 2013 θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα με μουσικοχορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα της Ένωσης Χοροδιδασκάλων Κρήτης και του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού «Αετογιάννης» του Γιάννη Παναγιωτάκη.


Θα ακολουθήσει στις 9 το βράδυ μουσικό πρόγραμμα με ελληνικά λαϊκά τραγούδια με τον Γιάννη Λυδάκη και την ορχήστρα του. Στις 11:20 τη σκυτάλη θα πάρει η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου με χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Ένα λεπτό πριν τα μεσάνυχτα να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση σε γιγαντοοθόνη για το καλωσόρισμα του νέου έτους ενώ με την έλευση του 2013 εκατοντάδες πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον Ηρακλειώτικο ουρανό. Την ημέρα της πρωτοχρονιάς στην αίθουσα "Ελευθέριος Βενιζέλος" του Δημαρχείου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί πρωτοχρονιάτικο εορταστικό πρόγραμμα με το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δήμου Ηρακλείου, κοπή βασιλόπιτας, Ευχές Δήμαρχου, Δημοτικών Συμβούλων, Αρχών της Πόλης και Δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου