Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Νυκτερινό τιμολόγιο στις αγροτικές εγκαταστάσεις.
Εντός των προσεχών τριών εβδομάδων, θα ανακοινώσει το ΥΠΕΚΑ εκπτώσεις...




από τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ για μια σειρά παραγωγικών κλάδων, προκειμένου να μην μετακυληθούν οι αυξήσεις στην τελική αξία των προϊόντων και καταστούν λιγότερο ανταγωνιστικά, ανακοίνωσε ενώπιον της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Απαντώντας, σε παρατηρήσεις βουλευτών, ο κος Παπαγεωργίου ανέφερε πως το υπουργείο , βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το υπουργείο Οικονομικών, «ώστε να αντιμετωπίσουμε το ενεργειακό κόστος σε διάφορες κατηγορίες, για να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων και να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να σταθούν στην αγορά και να κρατήσουν και τις θέσεις εργασίας».

Οι συνεννοήσεις, όπως διευκρίνισε ο κος Παπαγεωργίου, αφορούν κυρίως την «αγροτική βιομηχανία κι αυτό που πρέπει να βρούμε, είναι ο τρόπος να ισοφαρίσουμε το κόστος» είπε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, κληθείς να παράσχει διευκρινίσεις για την κατάργηση του αγροτικού τιμολογίου από το ερχόμενο καλοκαίρι, διευκρίνισε κατ' αρχήν πως η απόφαση αυτή δεν ανήκει στη ΔΕΗ, αλλά στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, πρότεινε δε τη χορήγηση νυκτερινού τιμολογίου στους αγρότες, «καθώς η βασική κατανάλωση του αγροτικού ρεύματος είναι το πότισμα».

«Αυτά συμβαδίζουν. Το να γίνεται το πότισμα το βράδυ είναι βοηθητικό για την εξοικονόμηση του νερού. Οι εικόνες που έχουμε περνώντας από διάφορους κάμπους, με τα ποτιστικά σε φουλ λειτουργία μέρα μεσημέρι, νομίζω από πολλές απόψεις, πως δεν είναι σκόπιμο να υπάρχουν», παρατήρησε ο κος Ζερβός.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου