Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Custom BMW R1200R: Μακάρι να είναι έτσι!


Η BMW θα παρουσιάσει φέτος μία νέα ρετρό μοτοσικλέτα για τα 90 χρόνια της. Αν το μοντέλο παραγωγής μοιάζει με αυτό της Galaxy Custom τότε οι Βαυαροί μάλλον θα έχουν πετύχει διάνα.



Όπως καταλαβαίνετε βάση για αυτό το project του Βούλγαρου βελτιωτή είναι ένα σύγχρονο R1200R. Μπορεί στις φωτογραφίες οι αλλαγές να μοιάζουν μικρές, ωστόσο, είναι πολύ περισσότερες και πολύ μεγαλύτερης έκτασης από όσο νομίζει κανείς. 

 «Η σκέψη μας ήταν να φτιάξουμε μια κλασική μοτοσικλέτα με ρετρό εμφάνιση η οποία όμως να είναι μοντέρνα «εσωτερικά». Για αυτό το λόγο χρησιμοποιήσαμε ένα R1200R του 2008. Ανασχεδιάσαμε πλήρως το πλαίσιο για να αλλάξουμε το κέντρο βάρους ενώ αλλάξαμε και την κάστερ. Έτσι η μοτοσικλέτα χαμήλωσε και αυτό βελτίωσε την εμφάνιση. 

Αφαιρέσαμε την εργοστασιακή εμπρός telelever ανάρτηση και στη θέση της βάλαμε ένα κλασσικό (ανεστραμμένο) ρυθμιζόμενο πιρούνι. Το ρεζερβουάρ προέρχεται από ένα R71 και έχει τροποποιηθεί για να στηριχθεί σε αυτό η βάση της αντλίας αλλά και για να τοποθετηθούν σε αυτό όλα τα περισσότερα ηλεκτρικά. 

Το αυθεντικό τιμόνι έγινε πιο στενό, διατηρώντας όμως όλα τα περιφερειακά ακόμη και τα θερμαινόμενα γκριπ. Τα φίλτρα προέρχονται από την Κ&Ν δίνουν μια σπορ εικόνα και αλλάζουν τον ήχο του κινητήρα.», δήλωσε ο σχεδιαστής της μοτοσικλέτας, Ivaylo Trendafilov στην ιστοσελίδα The Bike Shed.

 Αλλαγές υπάρχουν και στην εξάτμιση με πιο εμφανείς το πολύ κοντό τελικό «για καλύτερο ήχο» και το μονωτικό στους σωλήνες εξαγωγής. Οι τροχοί είναι της ιταλικής Kineo, η οποία σύμφωνα με τους δημιουργούς, συνεργάζεται τόσο με την BMW όσο και με την Ducati, ενώ το εμπρός ελαστικό έχει πλάτος 150 χλστ.-160 το πίσω. 

Οι δίσκοι είναι κυματιστοί και οι ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες ανήκουν στην Tokico. Μέχρι λοιπόν να παρουσιαστεί το επίσημο ρετρό της BMW οι φίλοι της γερμανικής εταιρίας μπορούν να θαυμάζουν τη εξαιρετική δημιουργία της Galaxy Custom.


www.mototriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου