Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ποιες χώρες θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στον ημιτελικό της Eurovision




Στο δεύτερο ημιτελικό της Eurovision, στις 16 Μαΐου, θα διαγωνισθεί η ελληνική αποστολή με σκοπό να εξασφαλίσει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της 18ης Μαΐου, που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας.



Στη φετινή διοργάνωση του 58ου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, θα συμμετέχουν συνολικά 39 χώρες.

Στον τελικό θα συμμετάσχουν όσες χώρες προκριθούν από τους δύο ημιτελικούς και απευθείας έξι, δηλαδή οι «big five» Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ισπανία, καθώς και η Σουηδία, ως διοργανώτρια χώρα. Οι υπόλοιπες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στον τελικό θα διαγωνισθούν νωρίτερα στους δύο ημιτελικούς.

Κατόπιν κλήρωσης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, για την εμφάνιση των χωρών στους δύο ημιτελικούς, η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στο δεύτερο μέρος του Β' ημιτελικού της 16ης Μαΐου.

Από την κλήρωση, οι δύο ημιτελικοί διαμορφώθηκαν ως εξής:


Α' ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ – 14 ΜΑΪΟΥ 2013
Α' μέρος

Δανία, Κροατία, Ουκρανία, Ολλανδία, Αυστρία, Σλοβενία, Εσθονία, Ρωσία
Β' μέρος

Λιθουανία, Σερβία, Ιρλανδία, Λευκορωσία, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Μολδαβία

Β' ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ – 16 ΜΑΪΟΥ 2013
Α' μέρος

Λετονία, Αζερμπαϊτζάν, Μάλτα, Ισλανδία, Αγ. Μαρίνος, ΠΓΔΜ, Φινλανδία, Βουλγαρία
Β' μέρος

Ισραήλ, Νορβηγία, Αλβανία, Ουγγαρία, Ελβετία, Γεωργία, Ελλάδα, Αρμενία, Ρουμανία

Επισημαίνεται, ότι η σειρά με την οποία αναφέρονται οι χώρες είναι τυχαία και δεν αποτελεί την ακριβή σειρά εμφάνισής τους στους δύο ημιτελικούς. Φέτος για πρώτη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την ακριβή σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς και στον τελικό, αλλά αυτή θα καθοριστεί από τη σουηδική τηλεόραση SVT, που έχει την ευθύνη της φετινής διοργάνωσης.

Ακόμα, με κλήρωση καθορίστηκε ότι από τις έξι χώρες που συμμετέχουν απευθείας στον τελικό, το Ηωμένο Βασίλειο, η Σουηδία και η Ιταλία ψηφίζουν στον Α΄ημιτελικό, ενώ η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία στον Β' ημιτελικό.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου