Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Απότακτος αστυνομικός εγκέφαλος σπείρας εκβιαστών



Ένας 51χρονος πρώην αστυνομικός της ΕΚΑΜ ήταν ο «εγκέφαλος» σπείρας μπράβων που από τον Νοέμβριο του 2007 εκβίαζαν ένδεκα ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Χαλκίδα, την Ερέτρια και την...


Αμάρυνθο, απομυζώντας τους «μηνιάτικα» για να τους εξασφαλίζουν την προστασία τους!


Ο άλλοτε κομάντο των ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ., που είχε αποταχθεί στις αρχές της δεκαετίας του ’90 όταν ενεπλάκη σε υπόθεση διακίνησης λαθραίων όπλων, συνελήφθη στην Χαλκίδα μαζί με άλλους τρεις Έλληνες συνεργούς του ηλικίας 27, 41 και 22 χρόνων και έναν 35χρονο Αλβανό. Μάλιστα, ο 22χρονος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία!

Η Ασφάλεια Χαλκίδας έβαλε στο χέρι τους «νονούς» μετά από καταγγελίες καταστηματαρχών ότι τους ζητούσαν από 200 ως 300 ευρώ κάθε μήνα και, αν δεν συμμορφώνονταν, τους υποχρέωναν με απειλές και ξυλοδαρμούς να πληρώνουν. Στα σπίτια τους σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας κατασχέθηκαν δύο πιστόλια με πέντε γεμιστήρες, δύο πιστόλια κρότου, τρία κυνηγετικά όπλα, μια χειροβομβίδα, επτά μαχαίρια, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, ένα πτυσσόμενο στιλέτο, ένα taser, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ, μια γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου, 99 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων και τρεις κάλυκες, τρεις μάλλινες κουκούλες, ένα σπρέι πιπεριού, χειροπέδες, πέντε κροτίδες, μια θήκη όπλου, 12 κινητά, μικροποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, 550 ευρώ, δυο βιβλιάρια καταθέσεων και ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Κατά την διάρκεια των ερευνών συνελήφθησαν άλλοι δύο Έλληνες ηλικίας 36 και 30 χρόνων για παράνομη οπλοκατοχή των οποίων η συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση ερευνάται και ένας 49χρονος καταστηματάρχης για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση κατ’ εξακολούθηση, παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.


troktiko-blog.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου