Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Πάνω από 2.000 Κρητικοί αγρότες «σαλπάρουν» για την Αθήνα!



Περισσότεροι από 2.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι αναμένεται να μπουν στα καράβια και να πραγματοποιήσουν το μεγάλο ταξίδι για την πρωτεύουσα, σύμφωνα με... τις πρώτες εκτιμήσεις του αγροτικού κόσμου.



Επιδιώκοντας να στείλουν ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία, που όπως υποστηρίζουν, παρόλο που επιθυμεί οικονομική ανάπτυξη μέσω του πρωτογενούς τομέα, η πολιτική που ασκεί, ουσιαστικά αποβλέπει στο αφανισμό του κλάδου τους, οι αγρότες της μεγαλονήσου, μετά τις τριήμερες κινητοποιήσεις τους στην Κρήτη, ταξιδεύουν σήμερα για την Αθήνα.

Ο αγώνας τους μεταφέρεται στην πρωτεύουσα, όπου και πρόκειται να ενώσουν τις φωνές διαμαρτυρίας τους με συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα, σε ένα κοινό συλλαλητήριο, την Τρίτη, 5 Μαρτίου!

Οικονομικό εισιτήριο

Η εξασφάλιση του οικονομικού εισιτηρίου της τάξεως των 10 ευρώ, αποτέλεσε ένα επιπλέον δέλεαρ. Αυτό άλλωστε καταδεικνύουν και οι πρώτες εκτιμήσεις που μιλούν για έναν αριθμό που θα ξεπερνά τις 2.000.

Εξάλλου από τις προηγούμενες ημέρες ο τοπικός αγροτικός κόσμος ξεκίνησε επαφές με ναυτιλιακές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια προς την πρωτεύουσα, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει την παραπάνω τιμή.

Με λεωφορεία στην Πλατεία Βάθης, με τα …πόδια στο Σύνταγμα!

Επιπλέον, αξίζει να τονιστεί, ότι οι Κρητικοί αγρότες, αμέσως μετά την αποβίβασή τους στο λιμάνι του Πειραιά, θα μεταφερθούν με λεωφορεία στην Πλατεία Βάθης και από εκεί με …πεζοπορία στο Σύνταγμα!

Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών, με ανακοίνωσή της, καλεί τους εργαζομένους να συμπαραταχθούν με την αγροτιά στη μάχη που δίνει για την επιβίωσή της,προσθέτοντας πως το ζητούμενο είναι μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη με γνώμονα την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου