Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Τα smartphones θα ξεπεράσουν σε πωλήσεις τα απλά κινητά



Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς IDC, το 2013 ο συνολικός αριθμός των smartphones που θα πωληθούν παγκοσμίως θα είναι...



υψηλότερος από αυτόν των απλών τηλεφώνω για πρώτη φορά στην ιστορία.

Η IDC προβλέπει για φέτος (χονδρικές) πωλήσεις 918,6 εκατομμυρίων smartphones, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 50,1% της συνολικής αγοράς κινητών τηλεφώνων, ποσοστό που είναι οριακά υψηλότερο από αυτό των feature phones.

Η εταιρεία αναφέρει πως η πρόβλεψή της βασίζεται εν μέρει στο γεγονός της πτώσης του κόστους των smartphones, όπως επίσης και στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε συνδυασμό και με τα δίκτυα 4G που εξαπλώνονται διεθνώς η IDC υπολογίζει πως το 2017 οι πωλήσεις των smartphones θα φτάσουν το 1,5 δισεκατομμύριο, αντιστοιχώντας σχεδόν στο 70% του συνόλου της αγοράς των κινητών.

Όσον αφορά στις επιμέρους αγορές, η Κίνα αναμένεται να βρεθεί στην πρώτη θέση και μάλιστα με διαφορά, με 301,2 εκατομμύρια smartphones να πωλούνται σε μεταπωλητές της χώρας, δηλαδή ποσοστό 32,8%.

Στη δεύτερη θέση αναμένονται οι ΗΠΑ με 137,5 εκ. συσκευές ή ποσοστό 15%, ενώ στην τρίτη θέση με διαφορά προβλέπεται πως θα βρεθούν η Βρετανία και η Ιαπωνία με 35 εκατομμύρια συσκευές κάθε μία.

Στις επόμενες θέσεις ακολουθούν οι αναπτυσσόμενες αγορές της Βραζιλίας και της Ινδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου