Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Στην είσοδο του Πειραιά θα «δένουν» τα υδροπλάνα



Οι προβλήτες στο νοτιοδυτικό άκρο του λιμανιού του Πειραιά, όπου σήμερα δένουν τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια προς τα Δωδεκάνησα, θα φιλοξενούν...



στο μέλλον τα υδροπλάνα που θα έρχονται στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, εάν εγκριθεί και επισήμως η συμφωνία μεταξύ των εκπροσώπων του ΟΛΠ και της Ελληνικά Υδατοδρόμια.

Αντίθετα, ο χώρος αυτός κρίθηκε ότι δεν είναι δυνατόν να φιλοξενήσει την απαραίτητη βάση συντήρησης υδροπλάνων, με αποτέλεσμα να εξετάζονται εναλλακτικές προτάσεις, όπως η αξιοποίηση χώρων στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος.

Οι πληροφορίες θέλουν τον αεροδιάδρομο προσθαλάσσωσης να οριοθετείται κοντά στην Ψυτάλλεια, από την οποία στη συνέχεια θα γίνεται η πλεύση μέχρι το λιμάνι του Πειραιάς.

Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση (κατατέθηκε στη Βουλή στα τέλη Φεβρουαρίου) έχει στόχο την επιστροφή των υδροπλάνων στην Ελλάδα από το καλοκαίρι για πτήσεις εσωτερικού αλλά και διεθνείς σε χώρες ενταγμένες στη συνθήκη Σένγκεν.

Τα τιμολόγια των επιχειρήσεων υδροπλάνων θα καθορίζονται από τις εταιρείες στο πλαίσιο του ανώτατου και κατώτατου ορίου που θα προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, ενώ στα κόμιστρα θα συνυπολογίζεται και «τέλος αναχωρούντων επιβατών», το οποίο θα αποτελεί το 5% του καθαρού ναύλου.
Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου