Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ξεχάστε την μείωση ΦΠΑ στην εστίαση! Δεν είναι η επιλογή να λύσετε τα προβλήματά σας!


- Ταφόπλακα στις ελπίδες για μείωση του ΦΠΑ έβαλε ο κοινοτικός επίτροπος
- Ξεκαθάρισε ότι σε αυτή την φάση δεν υπάρχουν περιθώρια μείωσης του φόρου
- Φτιάξτε επιτέλους έναν απλό, δίκαιο φορολογικό μηχανισμό που να εντοπίζει και να τιμωρεί όσους παρανομούν



Τόσο σε συνέντευξη που παραχώρησε στα γραφεία της ΚΟΜΙΣΙΟΝ στην Αθήνα, όσο και νωρίτερα μιλώντας σε Έλληνες βουλευτές, ο κοινοτικός επίτροπος για θέματα Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης, Ελέγχου και Καταπολέμησης της Απάτης, Αλγκίντας Σεμετά, έβαλε ταφόπλακα σε κάθε ελπίδα για μείωση του ΦΠΑ.

Ο κ. Σεμετά, ξεκαθάρισε ότι σε αυτή την φάση δεν υπάρχουν περιθώρια μείωσης του φόρου και είπε: "ο μειωμένος ΦΠΑ δεν είναι ο ενδεικνυόμενες τρόπος για να αντιμετωπιστούν προβλήματα σε κλάδους της οικονομίας."

Τόνισε επίσης, την ανάγκη αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος χαρακτηρίζοντας το ως σημαντικό μέτρο για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

«Πρέπει να είναι απλό, δίκαιο, με μηχανισμό που να εντοπίζει και να τιμωρεί όσους παρανομούν» επισήμανε και επανέλαβε ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, που ζητά η Ελλάδα, δεν είναι η καλύτερη επιλογή για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της.

Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών, Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Σεμετά αναγνώρισε πάντως ότι έχει γίνει σκληρό έργο, τόσο από τις ελληνικές αρχές όσο και από τον ελληνικό λαό, ώστε να επιτρέπονται αισιόδοξες προβλέψεις.

Επιπλέον, ο Ευρωπαίος επίτροπος έκανε λόγο για εντυπωσιακή πρόοδο συνεργασίας μεταξύ Γιούροστατ και Ελστάτ με αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία, που όπως είπε, έχουν δημοσιευτεί έξι φορές χωρίς επιφυλάξεις.

Χαρακτήρισε, εξάλλου, «θετικό πρώτο βήμα» την καθιέρωση γενικού γραμματέα για τα δημόσια έσοδα, σημειώνοντας ότι έχει γίνει πρόοδος, αλλά πρέπει ταυτόχρονα να υπάρξει και ισχυρή πολιτική βούληση.

«Το θέμα είναι μια δίκαιη φορολόγηση με μηδενική ανοχή στην απάτη» τόνισε και πρόσθεσε ότι ήδη η Task Force προετοιμάζει νέους φορολογικούς κώδικες, που θα ενσωματωθούν στην ελληνική νομοθεσία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ο επίτροπος ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει όλα τα κράτη μέλη για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τους φορολογικούς παραδείσους και τόνισε ότι η φοροδιαφυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου