Πολλές έρευνες επιβεβαιώνουν ότι τα συρτάρια του ψυγείου φιλοξενούν περισσότερη ζωή απ” ό,τι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα! Τα σκοτεινά, υγρά περιβάλλοντα αποτελούν εύφορο έδαφος για….
Τα παραπάνω στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για την αναγκαιότητα της σωστής διαρρύθμισης των διαφορετικών τροφίμων μέσα στο ψυγείο αλλά και της υγιεινής που πρέπει να επικρατεί μέσα στην ηλεκτρική συσκευή. Γι” αυτό φροντίστε μία φορά την εβδομάδα να καθαρίζετε τα ράφια και τα συρτάρια του ψυγείου με ένα μείγμα που αποτελείται από δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα διαλυμένη σε καυτό νερό. Βουτήξτε σε αυτό το διάλυμα ένα καθαρό πανάκι και στη συνέχεια στεγνώστε τις επιφάνειες με καθαρή πετσέτα. Για να μην πάει αυτή η προσπάθεια στράφι, θα πρέπει τα φρούτα και τα λαχανικά που βάζετε μέσα να έχουν προηγουμένως πλυθεί ή να είναι σε αεροστεγείς συσκευασίες.
Τέλος, τρόφιμα που απελευθερώνουν αιθυλένιο (όπως μήλα, αβοκάντο, μάνγκο, ντομάτες), το οποίο επιταχύνει την ωρίμανση, δεν θα πρέπει να βρίσκονται δίπλα σε ευαίσθητα στο αιθυλένιο προϊόντα (όπως μπρόκολα, καρότα και πράσινα φυλλώδη λαχανικά).
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου