Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ο Αη-Βασίλης θα «ξεχάσει» φέτος την Ελλάδα-Φτωχότερα αναμένεται να είναι τα Χριστούγεννα

Ο Αη-Βασίλης θα «ξεχάσει» φέτος την Ελλάδα-Φτωχότερα αναμένεται να είναι τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή έρευνα της Deloitte για καταναλωτικές τάσεις κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, η οποία διεξάγεται για 16η χρονιά, η Ελλάδα αναμένεται να εμφανίσει τη μεγαλύτερη μείωση σε όλη την Ευρώπη.


Η μείωση θα είναι 12,8% συγκριτικά με το 2012, με το συνολικό κόστος να υποχωρεί πλέον στα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα, στα 451 ευρώ. Ωστόσο, απαισιόδοξα είναι και τα μηνύματα που έρχονται από τις εκτιμήσεις για το 2014.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο σε ένα ευρύ αντιπροσωπευτικό δείγμα καταναλωτών (17.354 άτομα) ηλικίας μεταξύ 18-65 ετών, όπου καταγράφηκαν οι προγραμματισμένες δαπάνες σε δώρα, φαγητό και ποτό για τα γιορτινά γεύματα αλλά και για τη διασκέδαση.

Οι Ιρλανδοί θα νιώσουν τη λάμψη των Χριστουγέννων

Με την Ευρωπαϊκή κρίση να συνεχίζεται, σε συνδυασμό με τα μέτρα διαφόρων Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για τη μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων, το ηθικό των καταναλωτών επηρεάζεται αρνητικά.

Οι υψηλότερες δαπάνες αναμένεται να σημειωθούν στην Ιρλανδία με κάθε νοικοκυριό να ξοδεύει 894 ευρώ. Ακολουθούν Λουξεμβούργο (825 ευρώ) και Φινλανδία (692 ευρώ). Αντίθετα, λιγότερα χρήματα ξοδέψουν οι πολίτες στην Πολωνία (268 ευρώ), την Ολλανδία (286 ευρώ), την Πορτογαλία (393 ευρώ) και την Γερμανία (399 ευρώ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής έρευνας, οι καταναλωτές θα προτιμούσαν να λάβουν ως δώρο μετρητά, smartphones, tablets ωστόσο, ο «Αγιος Βασίλης» θα τους «γλυκάνει» με σοκολάτες και καλλυντικά.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου