Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ξεσηκωμός κατά της αύξησης των διοδίων και στον Ωρωπό



Να μην εφαρμοστεί καμία αύξηση στις τιμές διοδίων για όσους διέρχονται από τους οκτώ (!) Σταθμούς Διέλευσης που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Ωρωπού, ζητά ο δήμαρχος Ωρωπίων, Γιάννης Οικονομάκος.
Σε έκτακτο Δημοτικό…



Συμβούλιο που συγκάλεσε, ο κ. Οικονομάκος ζήτησε τη συγκρότηση κοινού μετώπου όλων των κατοίκων, που πλήττονται άμεσα από τις αυξήσεις αυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάγια και σταθερή επιδίωξη του Δήμου, σύμφωνα με το δήμαρχο Γιάννη Οικονομάκο, είναι η χιλιομετρική χρέωση, αλλά και η διασφάλιση της ελευθερίας κίνησης των κατοίκων.

Ο δήμαρχος αφήνει ανοικτό το θέμα των δυναμικών κινητοποιήσεων, καθώς βλέπει το πρωτοφανές βάρος που καλούνται να σηκώσουν οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες του Δήμου Ωρωπού, με την παρουσία οκτώ σταθμών διοδίων στην περιοχή, να απειλεί την όποια ανάπτυξη της βόρειας Αττικής.

Στο όλο θέμα φαίνεται να έχουν εμπλακεί βουλευτές της κυβέρνησης, που ασκούν πιέσεις στο δήμαρχο για γρήγορη διευθέτηση…

Στο μεταξύ, και η ίδια η κοινοπραξία «Νέα Οδός» φαίνεται να αναγνωρίζει το πρόβλημα, καθώς φέρεται να έχει δεσμευτεί για εμπορική πολιτική, με την οποία θα εξαιρούνται οι κάτοικοι του Ωρωπού από την αύξηση της τιμής των διοδίων, ενώ θα υπάρχουν και εκπτωτικά πακέτα για όσους κάτοικους έχουν συχνές διελεύσεις.

Το θέμα είναι τι μορφή δέσμευσης θα υπάρξει για την πρόταση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου