Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Τελικός κυπέλλου μπάσκετ: Η ελπίδα και το καθήκον

Τελικός κυπέλλου μπάσκετ: Η ελπίδα και το καθήκον

Μια μέρα πριν την μεταξύ τους “μάχη” στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, οι προπονητές και οι αρχηγοί τουΠαναθηναϊκού και του Άρη μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα που θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της σεζόν.


Αρχικά, απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης και ο περιφερειάρχης της Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης."Ευχαριστούμε πολύ επιλέξατε το νησί μας για αυτή την εκδήλωση. Καλή επιτυχία, καλό αγώνα και στους δύο", τόνισε ο κ. Αρναουτάκης, με τον κ. Κουράκη να λέει: "Το καράβι βρίσκεται στη φιλόξενη Κρήτη. Είναι λαοφιλές άθλημα το μπάσκετ. Μας έχει κάνει περήφανους. υποδεχόμαστε αύριο τον Παναθηναϊκό και τον Άρη, τον Άρη και τον Παναθηναϊκό. Πραγματικά το νησί είναι παρών. Οι φίλαθλοι θα δώσουν μεγάλο παρών. Από καρδιάς να ευχηθούμε κάθε επιτυχία και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Καλώς ορίσατε στην πόλη μας".

Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ. Αριστείδης Γολέμης σχολίασε: "Σας ευχαριστούμε πολύ για φιλοξενία στο νησί σας. Ευχαριστούμε και την ΑΝΕΚ για την προσφορά της στη διοργάνωση. Είμαστε σε μία καταπληκτική πόλη και σε ένα γήπεδο που για μένα είναι το ωραιότερο στην Ελλάδα. Αγαπάμε το νησί σας και γι' αυτό θα είμαστε εδώ και για τις επόμενες διοργανώσεις. Αύριο θα παίξουν δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, στον τελικό του Κυπέλλου θα γίνει ένας πολύ καλός αγώνας. Θα γίνει μία γιορτή. Έχουν ληφθεί απόλυτα όλα τα μέτρα για να πετύχει ο αγώνας και από τις τοπικές ενώσεις ".

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, για να τονίσει ότι "μετά από χρόνια το γήπεδο θα είναι γεμάτο, δεν θα έχουμε πανό που να καλύπτουν τις εξέδρες, τα εισιτήρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί κι ελπίζουμε να πετύχει το πείραμα. Κανείς δεν θα έχει πρόσβαση χωρίς εισιτήριο και την αστυνομική του ταυτότητα. Δεν θα επιτραπούν τα διακριτικά μέσα στο γήπεδο. Το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, που όποιος επιχειρήσει να προσέλθει με πλαστό εισιτήριο θα έχει να κάνει με τις αρχές. Ο έλεγχος θα είναι διπλός. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις εντολές της αστυνομίας και να προλαβαίνουμε το οτιδήποτε. Θα υπάρχουν στο γήπεδο και αστυνομικοί και σεκιούριτι. Οι πόρτες θα ανοίξουν 3 ώρες πριν το τζάμπολ και θα κλείσουν μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Θα πρέπει επιτέλους να κάνουμε έναν τελικό με πρωταγωνιστές τους παίκτες και όχι τους οπαδούς, δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω αλλιώς. Φέτος είναι ένα μεγάλο πείραμα για εμάς. Σας ευχαριστούμε πολύ".

Ακολούθως, οι δύο τοπικοί φορείς πήραν τιμητική πλακέτα από τον κ. Τσαγκρώνη.

Οι δηλώσεις του πρωταγωνιστών:

Ο κόουτς του Άρη, Μίλαν Μίνιτς, είπε από την πλευρά του: "Το Κύπελλο είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, δεν είναι πρωτάθλημα. Με ένα παιχνίδι μπορείς να κερδίσεις πολλά και με ένα παιχνίδι μπορείς να χάσεις πολλά. Ο Άρης ξεκίνησε τη διοργάνωση με τον κ. Αγγέλου. Βασικοί πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Παίζουμε με μία μεγάλη ομάδα, με μεγάλα αποτελέσματα, που βρίσκεται στο TOP-16 της Ευρωλίγκας και έχει καλά αποτελέσματα και δεν μπορούμε να τους απειλήσουμε. Εμείς δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν να μας πάρει την ελπίδα μας.

Μπάσκετ χωρίς κόσμο δεν είναι μπάσκετ και μπάσκετ με επεισόδια δεν είναι μπάσκετ. Είδα τελευταία φορά πολύ κόσμο στο Αλεξάνδρειο πρόσφατα με το Ρέθυμνο, η προσπάθεια μας φέρνει τον κόσμο κοντά μας".

Ο αρχηγός του Άρη, Αντώνης Ασημακόπουλος εξήγησε με τη σειρά του πως "είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Είναι πολύ σημαντικό ότι βρισκόμαστε εδώ, προσπαθούμε όλοι να βάλουμε τον Άρη και πάλι ψηλά στις συνειδήσεις του κόσμου. Με νεανικό ρόστερ είμαστε στον τελικό και προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος που το 2005 ήμουν και πάλι εδώ. Είχα βρεθεί και πάλι εδώ με τον φίλο μου τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ελπίζω να χαρείτε όλοι τον τελικό και ελπίζω όλοι να ανεβάσουμε ψηλά στη συνείδηση του κόσμου το θεσμό".

Σε ερώτηση για το κίνητρο που έχει ο Ασημακόπουλος τόνισε: "Θεωρώ ότι όπως είχα πει και στο παρελθόν. Η Συμμετοχή μας στον τελικό είναι το κερασάκι στην τούρτα για την προσπάθεια που έχουμε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια. Θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο να ενημερώσουμε τα παιδιά μας σε ποια ομάδα βρίσκονται, σε ποιο κίνημα. Το κίνητρο είναι τεράστιο. Ελπίζω να φουντώσουμε την χαρά και την αισιοδοξία στην καρδιά του Αρειανού φιλάθλου".

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης διευκρίνισε κατ' αρχάς πως "είμαι διπλά χαρούμενος που ήρθαμε εδώ, γιατί είμαι κι από εδώ, μέσα στο πρόγραμμα των συνεχόμενων υποχρεώσεων να δω φίλους και συγγενείς", πριν εστιάσει στον Άρη και πει πως "έχει στοιχεία που μπορεί να τον κάνουν επικίνδυνο. Είναι νέα ομάδα, με ενέργεια, για εμάς υπάρχει το πρέπει, είναι ο πρώτος τίτλος της σεζόν. Ξέρουμε ότι οι σοβαρές πολιτείες έχουν τη λέξη σεβασμός. Θεωρώ ότι έχουμε μείνει κανά δυο κράτη σε όλα τα Βαλκάνια στα οποία γίνονται αυτά τα πράγματα και υπάρχει βία στα ματς.

Δεν θα' ναι ούτε ο κόσμος του Παναθηναϊκού, ούτε του Άρη. Γίνεται μία καινούρια προσπάθεια και θέλουμε να προσπαθήσουμε όλοι να δείξουμε μία καινούρια εικόνα. Δεν υπάρχει λόγος να κατευθύνουμε τον κόσμο".

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης εξέφρασε την ελπίδα "να απολαύσει ένα καλό παιχνίδι, ευχαριστούμε την Κρήτη για τη φιλοξενία. Θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με πολύ νεανικό ρόστερ που βγάζει μεγάλη ενέργεια. Είναι ένα παιχνίδι και δεν μπορείς να συγχωρήσεις τα λάθη. Όλες οι λεπτομέρειες που για τον κόσμο δεν είναι εμφανείς, για μας είναι πολύ σημαντικές. Θέλουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Δεν υπάρχει για εμάς διαφορά, τα προηγούμενα χρόνια αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό, αλλά εμείς θέλουμε το αποτέλεσμα".

Σε ερώτηση για το που θα κριθεί ο αγώνας, ο αρχηγός του ΠΑΟ απάντησε πως "ο κόουτς προσπαθεί να αποφορτίσει την ομάδα του γιατί είναι νεανική. Αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε εμείς. Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος από τον Αύγουστο για αυτά τα παιχνίδια και γι αυτά τα παιχνίδια προετοιμάζεται. Στο πόσο σοβαροί θα μπούμε στο παρκέ, θα κριθεί ο αγώνας".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου