Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ευρωλίγκα: Ηττα σοκ του ΠΑΟ από την ουραγό Λαμποράλ (61 - 68)




Μνήμες… Απριλίου 2006 ξύπνησαν στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε (61-68) από την ουραγό του Ε' Ομίλου...



Λαμποράλ Κούτσα, μετρά πλέον 4 νίκες και 5 ήττες στο Top16 και έμπλεξε σε περιπέτειες ακόμη και για την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Τουλάχιστον πριν από επτά χρόνια, οι Πράσινοι είχαν χάσει από τους Σκόλα, Πριτζιόνι, Σπλίτερ, Ντρόμπνιακ, Ερντογκάν, Ούκιτς (τότε έπαιζε στους Βάσκους) και είχαν αποκλειστεί από το Φάιναλ Φορ της Πράγας. Αυτή τη φορά, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από… κάποιους Ερτέλ, Κοσέρ, Ποέτα, Γέλινεκ, Ντιόπ και Χάνγκα, οι οποίοι καθοδηγούμενοι από την ψυχή του μοναδικού πραγματικά σπουδαίου παίκτη Αντρές Νοτσιόνι (16 π., 13 ρ.) και αντλώντας λύσεις από τον γίγαντα (2,21 μ) Τίμπορ Πλάις υποχρέωσαν το Τριφύλλι σε μια από τις πλέον ταπεινωτικές ήττες στην ιστορία του.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Λαμποράλ απλώς… κοίμισε τον Παναθηναϊκό αναγκάζοντάς τον να κατεβάσει την ταχύτητά του και να ολοκληρώνει το πρώτο 20λεπτο με τη «φτωχή» συγκομιδή των 27 πόντων, ενώ οι Βάσκοι πέτυχαν έναν περισσότερο. Η τρίτη περίοδος απεδείχθη καταστροφική για τους γηπεδούχους (επί μέρους σκορ 17-27), οι οποίοι δέχτηκαν ελεύθερα τρίποντα από Νοτσιόνι και Σαν Εμετέριο, ενώ ο Γερμανός Πλάις προκάλεσε σημαντική ζημιά στη ρακέτα, με αποτέλεσμα η Λαμποράλ Κούτσα να ξεφύγει με διψήφιο αριθμό πόντων (44-55) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Η απογοητευτική εικόνα του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν δικαιώθηκε για την επιλογή του να επιμένει στα μακρινά σουτ, συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο, με τους εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης να… αφυπνίζονται μόνον όταν οι Βάσκοι ξέφυγαν με διαφορά 15 πόντων (46-61) στις αρχές του δεκαλέπτου. Σε δεύτερο σερί ματς, ο Στεφάν Λάσμε… περπατούσε στο παρκέ, η ρακέτα του Παναθηναϊκού δεν τρόμαζε στην επίθεση και στην άμυνα και όταν ο αρχηγός του Τριφυλλιού Δημήτρης Διαμαντίδης το πήρε προσωπικά (58-65 με γκολ - φάουλ 1'28'' πριν από τη λήξη), ήταν πλέον αργά για να ανατραπεί το σκηνικό.

Πλέον, οι Πράσινοι οφείλουν να αναζητήσουν εκτός έδρας νίκη, όπως και ο Ολυμπιακός, αν θέλουν να ελπίζουν σε πρόκριση στα πλέι οφ. Την ερχόμενη εβδομάδα, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Εφές στην Πόλη, εν συνεχεία θα υποδεχτεί την Φενέρ του κ. Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ, θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη για το ματς με την Μπαρτσελόνα, θα επιστρέψει στην Αθήνα για το ματς με την Ουνικάχα Μάλαγα και θα τα παίξει όλα για όλα στο φινάλε με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Εκεί, όπου πιθανότατα θα «καίγονται» αμφότεροι οι «αιώνιοι» για την πρόκριση.

Δεκάλεπτα: 18-18, 27-28, 44-55, 61-68

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπράμος 10 (2/7 τρ.), Μπατίστ, Φώτσης 4, Ούκιτς 4, Λάσμε 5 (7 ρ.), Διαμαντίδης 15 (5 λ.), Γκιστ 6, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 5 (1/9 τρ.), Ράιτ 12.
ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ: Μαϊνόλντι, Νοτσιόνι 16 (13 ρ.), Ποέτα 4, Χάνγκα 4, Ντιόπ, Σαν Εμετέριο 8, Πλάις 12, Ερτέλ 9, Γέλινεκ 6, Κοσέρ 9.

Στα άλλα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής του Top16: Ζαλγκίρις Κάουνας – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 86-88, Μπαρτσελόνα – Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 93-73, Παρτιζάν Βελιγραδίου – Μπάγερν Μονάχου 70-55, Λοκομοτίβ Κουμπάν – Μακάμπι Τελ Αβίβ 78-76, Γαλατάσαραϊ – Ρεάλ Μαδρίτης 74-85, Ουνικάχα Μάλαγα – Αναντολού Εφές 83-75.

Η Βαθμολογία του Ε' Ομίλου: Μπαρτσελόνα 8-0, Αρμάνι Μιλάνο 6-3, Ουνικάχα Μάλαγα 5-4, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 4-5, Αναντολού Εφές, Λαμποράλ Κούτσα 2-7.

Η επόμενη (10η) αγωνιστική: Φενέρ - Μάλαγα, Λαμποράλ - Αρμάνι, Εφές - ΠΑΟ, Μπαρτσελόνα - ΟΣΦΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου