Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Αυτά είναι τα μελλοντικά αυτόματα μηχανήματα που αντί για σοκολάτες, περιέχουν υγιεινά τρόφιμα [εικόνες]



Τα μηχάνημα αυτόματης πώλησης αποτελούν ένα χαρακτηριστικό στοιχείο των μεγάλων πόλεων και έχουν συνδεθεί με σοκολάτες, αναψυκτικά και άλλα είδη πρόχειρου φαγητού. Αλλά όχι πια.




Μια ομάδα ερευνητών αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τα μηχανήματα μαζικής πώλησης, αντικαθιστώντας το μέχρι πρότινος junk food, με υγιεινά τρόφιμα τα οποία είναι σαν να κόπηκαν εκείνη τη στιγμή.



Στο Σικάγο έχει ήδη τοποθετηθεί ένα «αγροτικό» ψυγείον το οποίο προσφέρει φρέσκες σαλάτες σε ανακυκλώσιμα βάζα. Η ιδέα είναι ενδιαφέρουσα, αλλά για να διατηρηθούν οι σαλάτες πραγματικά φρέσκες απαιτείται ιδιαίτερη προσπάθεια, καθώς η ομάδα που είναι υπεύθυνη, αντικαθιστά τις χθεσινές σαλάτες με καινούριες.



Παρόμοια είναι και η δράση της εταιρείας Kagome που έχει εγκαταστήσει ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης, με φρέσκες ντομάτες και προϊόντα με βάση τη ντομάτα, σε αθλητικές εγκαταστάσεις στο Τόκιο. Το μηχάνημα παρέχει στους δρομείς μια υγιεινή και εναλλακτική λύση, σε σχέση με τις συνηθισμένες σοκολάτες.



Το πιο εντυπωσιακό παραμένει το Chef's Farm, το οποίο αρχικά είχε σχεδιαστεί για τα εστιατόρια τα οποία χρειάζονταν 60 μαρούλια την ημέρα. Το μηχάνημα δεν χρησιμοποιεί το φως του ήλιου και μπορεί να αναπτυχθεί μέσα στο μηχάνημα αυτόματης πώλησης, στο οποίο έχουν προστεθεί πολλά θρεπτικά συστατικά.





Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου