Τρώγεται βραστό ή τηγανητό, μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλες τροφές και ταιριάζει με τα λαχανικά, τις σαλάτες, το τυρί και όχι μόνο...
Περιέχει πολύτιμες πρωτεΐνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία και πρόσφατα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι προστατεύει τη μνήμη μας και προλαμβάνει την άνοια. Πρόκειται βέβαια για το αυγό!
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Tufts των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι δύο αντιοξειδωτικά που περιέχει το αυγό, η λουτεϊνη και η ζεαξανθίνη, έχουν αποδεδειγμένη δράση στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας.
Το επόμενο βήμα των ερευνητών θα είναι να αναζητήσουν την ιδανική ποσότητα αυγού ώστε να μπορούμε να επωφεληθούμε στο μέγιστο από τη διατροφική του αξία.
Πηγη:onmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου